Καταγγέλλει το Δήμαρχο Περάματος η ΛΑ.ΣΥ. για τις μεθοδεύσεις του σχετικά με την έγκριση του Γ.Π.Σ.

|||

|||

          Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

 

      Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ Περάματος του Γιάννη Λαγουδάκη που μέσα στον δεκαπενταύγουστο, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 17 Αυγούστου, επιλέγει να συγκαλέσει οικονομική επιτροπή μέσω τηλεδιάσκεψης με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη ανάμεσα στα οποία είναι « η έγκριση ή μη της μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης».

 

      Πρόκειται για πάγια τακτική και αποτελεί και σε αυτήν την περίπτωση μια σκανδαλώδη προσπάθεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής να αιφνιδιάσει και να αποφύγει μια ουσιαστική ενημέρωση-συζήτηση για ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρο τον περαμαϊκό λαό.

 

     Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει πως απεχθάνεται «μετά βδελυγμίας» τις ζωντανές και ανοιχτές διαδικασίες και κυρίως την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή της στις τηλεδιασκέψεις ακόμα και σε ζητήματα που «καίνε» την πόλη και μάλιστα στην καρδιά του Αυγούστου.

 

    Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε ζητήσει από τη δημοτική αρχή στο τελευταίο μέσω τηλεδιάσκεψης δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου, όταν απλώς αναφέρθηκε το θέμα, να το φέρει προς έγκριση αρχές Σεπτέμβρη σε διά ζώσης οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο με τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημότες, φορείς και σωματεία. Αντί αυτού επιλέγει να φέρει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα άρον άρον με τηλεδιάσκεψη στην καρδιά του Αυγούστου, γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από μια τέτοια απόφαση. Ούτε καν την υπόσχεσή της να ενημερώσει πρωτύτερα τους επικεφαλής των παρατάξεων δεν τήρησε η δημοτική αρχή όπως είχε δεσμευτεί στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο διά στόματος της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 

    Οκτώ ολόκληρα χρόνια η δημοτική αρχή δε φρόντισε να ολοκληρωθεί το ΓΠΣ, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας γύρω από το θέμα αυτό και ξαφνικά το φέρνει προς έγκριση με μια αποστεωμένη διαδικασία μέσα Αυγούστου.

 

    Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει το θέμα από την οικονομική επιτροπή και να το φέρει προς έγκριση σε μεταγενέστερη διά ζώσης συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής και δημοτικού συμβουλίου, αφού προηγηθεί ενδελεχής ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων.