24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φλεβάρη

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας», το σύνθημα της ΑΔΕΔΥ ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε για τις 28 Φεβρουαρίου ακολουθώντας τις αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ως εξής:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής  Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-2017, να αυξηθεί και να επεκταθεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.α.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η Απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!