24ωρη απεργία: Στους δρόμους για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και για αυξήσεις στους μισθούς

|||

|||

..
..
..

Με τον «κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι» τα συνδικάτα, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για την αυριανή (09/11) για την 24ωρη πανελλαδική απεργία. Συλλαλητήρια διοργανώνονται σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας.

Με αποφάσεις τους δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικάτα και εργατικά κέντρα διεκδικούν μεταξύ άλλων ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πλαφόν στις τιμές των τροφίμων και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, πλαφόν στην ενέργεια, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και εθνικοποίηση της ΔΕΗ.

Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν στα Προπύλαια στις 10.30 ενώ η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων καλείται στις 11.00 στα Χαυτεία.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή μέρα ξεκινάει στις 06.00 με συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Στη συνέχεια τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε πορεία στην Καμάρα στις 10.00 και το ΠΑΜΕ καλεί στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30.

Απεργία σε καράβια, ΜΜΜ, Ταξί και ΜΜΕ

Στον Πειραιά, σε απεργιακή προσυγκέντρωση καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, στις 5.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό (πλοία «Blue Star»).

Στο μεταξύ οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες είναι για στάσεις εργασίας έχουν ως εξής: Στα λεωφορεία: από έναρξη βάρδιας  έως τις 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως τη λήξη βάρδιας, στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) από την έναρξη βάρδιας έως τις 9.30 π.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, στο τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 10 μ.μ. έως την λήξη της βάρδιας, και στον Ηλεκτρικό από την έναρξη βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη και οι επαγγελματίες ταξί στην Αττική καθώς και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα: Κλομπ και χειροπέδες θα έχει η δημοτική αστυνομία!