1ο Φεστιβάλ Στίβου Αγίας Παρασκευής 2022

|||||

|||||

..
..
..

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Στίβου Αγίας Παρασκευής 2022 την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο στάδιο του πάρκου «Σταύρος Κώτσης», με τον Δήμο να σημειώνει πως εξελίχθηκε σε «γιορτή μαζικού αθλητισμού». Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

Τη διοργάνωση «έτρεξαν» ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, μαζί με το Αθλητικό Σωματείο της πόλης (ΑΣΑΠ) και τον Όμιλο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού του προαστίου (ΟΦΚΑ)

Όπως είπε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Σπύρος Παπασπύρος, ήταν μία πολύ όμορφη δράση, στην οποία συμμετείχαν 250 αγόρια και κορίτσια των δημοσίων δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής, σε αγώνες δρόμου 50, 60 και 300 μέτρων (ανάλογα με την ηλικία τους), στο ριπτικό vortex και στο άλμα εις μήκος.

Τα παιδιά παρακολούθησαν να συμμετέχουν και να αγωνίζονται οι γονείς τους, που χειροκροτούσαν και ενθάρρυναν τις προσπάθειες.

Οι μαθητές, όπως σημείωσε το στέλεχος της δημοτικής Αρχής, ήρθαν σε επαφή με τον κλασσικό αθλητισμό, γνώρισαν τον ανακαινισμένο χώρο του σταδίου και ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής, που ήταν ο σκοπός των διοργανωτών ώστε να πάρουν ερεθίσματα για να ασχοληθούν.

Προσεχώς 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα

Σε όλα τα παιδιά, δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ σε όσους-ες αναδείχθηκαν πρώτοι σε κάθε κατηγορία, και δεν ανήκουν σε κάποιον από τους αθλητικούς συλλόγους, ο ΠΑΟΔΑΠ προσφέρει δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά του, του κλασικού αθλητισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν την επιθυμία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση paodap@agiaparaskevi.gr.

Ο κ. Παπασπύρος έδωσε «συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους καθηγητές φυσικής αγωγής, στους διοικητικούς υπαλλήλους του Οργανισμού, καθώς και σε όσους μόχθησαν για να επιτευχθεί το άρτιο αυτό αποτέλεσμα».

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς ανακοίνωσε τη διοργάνωση για το 2023, του 1ου Σχολικού Πρωταθλήματος σε όλα τα αθλήματα, για τα παιδιά των μονάδων της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάρκουλας, Γιάννης Αργυρός και Νίκος Ζόμπολας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννης Δερματάς,, ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς, οι πρόεδροι των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Κώστας Γουργούλης και Θόδωρος Μπουρλιάσκος, αντιστοίχως, , η γενική γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Φαίη Βαζούρα, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Θάνος Θανόπουλος, ο τέως αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τέλης Σερκεδάκης, ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φίλιππος Νικηταΐδης και η οργανωτική γραμματέας της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» Νικολέττα Μπελεχρή.

ΑΣΑΠ: Μεγάλο το ενδιαφέρον της πόλης για τον στίβο

Από την πλευρά του το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής ανέφερε για τη διοργάνωση: «Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το «1ο Φεστιβάλ Στίβου Αγίας Παρασκευής-2022». Το φεστιβάλ ήταν μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.) και τον Όμιλου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α.) Αγίας Παρασκευής. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 250 παιδιά των δημοσίων Δημοτικών Σχολείων της Αγίας Παρασκευής τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα του Στίβου και να διαγωνιστούν σε αγώνες δρόμου 50, 60 και 300 μέτρων (ανάλογα με την ηλικία τους), στο ριπτικό vortex και στο άλμα εις μήκος.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι ανάλογο στην πόλη και μαρτυρά όχι μόνο το ενδιαφέρον της πόλης για τον στίβο αλλά και την ανάγκη για την δημιουργία μεγαλύτερών εγκαταστάσεων στίβου. Από τον Μάρτιο του 2022 οι Ακαδημίες Στίβου του Α.Σ.Α.Π υποδέχονται καθημερινά δεκάδες παιδία τα οποία έρχονται σε επαφή με τα μυστικά του στίβου υπό την καθοδήγηση εξιδεικευμένων προπονητών μέσω των εγκεκριμένων προγραμμάτων της World Athletics. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στο ανακαινισμένο Γήπεδο Σταύρος Κωστής από τις 16:30 – 19:30, με το αναλυτικό πρόγραμμα να έχει αναρτηθεί εδώ.

Δείτε ακόμα: Δύναμη Ζωής: Όταν θα φύγουν, θα έχουν τινάξει το ταμείο στον αέρα