Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πράσινο Πέρα(σ)μα”

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 10:20 | Περάματος
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πράσινο Πέρα(σ)μα” Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πράσινο Πέρα(σ)μα” Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πράσινο Πέρα(σ)μα” Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πράσινο Πέρα(σ)μα” Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πράσινο Πέρα(σ)μα”
|||||||

    Στο ανακαινισμένο “Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών” στο Πέραμα – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περάματος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τίμησαν με την παρουσία τους, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Πράσινο Πέρα(σ)μα» για την οικολογία, στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών σκαφών στο Πέραμα.

 

   Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν έργα μοναδικής αισθητικής, την εξαιρετική συλλογή του μουσείου αλλά και τον πολυχώρο που αποδίδεται πλέον πλήρως λειτουργικός στους πολίτες.

 

   Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Περάματος και το SHARING PERAMA και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Επιπλέον, η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Fondation Thalie και της Good Move Initiatives.

 

   Εκτός από τα σπάνια Ναυπηγοξυλουργικά εκθέματα στην έκθεση παρουσιάζονται έργα δεκατριών καλλιτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την οικολογία και την ιδέα για έναν «Νέο Ουμανισμό». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Κυριακή Γονή, Λυδία Δαμπασίνα, Δήμητρα Δέδε, Μάρθα Δημητροπούλου, Μάριος Φούρναρης, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μάρω Μιχαλακάκου, Mανώλης Μπαμπούσης, Παύλος Νικολακόπουλος, Γιώργος Τσακίρης, Janet Biggs, Ali Kazma, Robert Montgomery.

 

   Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η έκθεση αυτή πραγματοποιείται σε έναν χώρο που αναμορφώθηκε πλήρως, με την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους του Δήμου να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων του Περάματος.

 

   Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός που αποτυπώνεται από τα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την οικολογία και την ιδέα για έναν «Νέο Ουμανισμό».

 

   Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Λαγουδάκης, αφού εύχαρίστησε τους δεκατρείς καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση, έκανε αναφορά στον Σπύρο Στρουμπούλα, ο οποίος έχει εμπλουτίσει τα εκθέματα του Μουσείου με τέσσερις ιδιαίτερες μακέτες.

 

   Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Olaf Kjelsen, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της έκθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι πολύ χαρούμενος που μία τέτοιου καλλιτεχνικού επιπέδου έκθεση, την οποία θα ζήλευαν πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, πραγματοποιείται στο Πέραμα, καθώς εκτός από την ίδια τους την αξία, εκθέσεις αυτού του είδους συμβάλλουν στην αξία και την εικόνα των πόλεων που τις φιλοξενούν.

 

   Ο Πρέσβης της Ελβετίας έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και στο SHARING PERAMA για την διοργάνωση της έκθεσης και ευχήθηκε η επαναλειτουργία του «Μουσείου Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» να είναι το σύμβολο της ανανέωσης, που όλοι επιθυμούμε μετά από μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας, λόγω των κρίσεων που έχει περάσει η Ελλάδα, αλλά και η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

   Η ιδρύτρια του SHARING PERAMA κα Barbara Polla τόνισε στον χαιρετισμό της πως αυτή η έκθεση είναι μοναδική, καθώς οι τέχνες του παρελθόντος συνδυάζονται με την τέχνη του σήμερα και του αύριο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να ανακαινιστεί το «Μουσείο Αλιείας κα Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών», για να υποδεχτεί την έκθεση.

 

   Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

 

   Ωράριο Μουσείου: Πεμ – Παρ 18.00 – 21.00

Διεύθυνση: Λ. Δημοκρατίας & Μ. Κιουρί (πλησίον του ΕΠΑΛ) Ν. Ικόνιο, Πέραμα.

Published in Περάματος

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο