1824-2024, 200 χρόνια Λόρδος Βύρων: Εκδήλωση τιμής του Δήμου Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα. Η εκδήλωση που φέρει τον τίτλο “1824-2024, 200 χρόνια Λόρδος Βύρων” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19.30′ στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι Δημαρχείου).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Βύρωνα είναι η παρακάτω:

Ο Δήμος Βύρωνα τιμά τον μεγάλο φιλέλληνα ποιητή Λόρδο Βύρωνα, που φέρει το όνομά του, διοργανώνοντας μια εκδήλωση με τίτλο “1824-2024, 200 χρόνια Λόρδος Βύρων” την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19.30 στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι Δημαρχείου).

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Λένα Καλλέργη.

Έλληνες και ξένοι συγγραφείς του “Κύκλου Ποιητών” θα απαγγείλουν ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα, δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο το έργο του.

Μελοποιημένα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Ιωάννα Σαατσάκη με την ορχήστρα της (Περικλής Παπαδόπουλος στην κιθάρα, Μανώλης Αγγελάκης στο πιάνο και Χάρης Πετσίνης στο μπουζούκι).

Από τον “Κύκλο Ποιητών” συμμετέχουν:

Adrea Applebee, John Tripoulas, Don Schofield, Stephanos Papadopoulos, Ginger F. Zaimis, Κωνσταντίνος Μπούρας, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Ρήγας Καππάτος, Έλσα Κορνέτη, Άγγελος Κούρος, Βασίλης Λαδάς, Αλέξιος Μάινας, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Χάρης Μελιτάς, Ευτυχία Παναγιώτου, Άννα Πετροπούλου, Ντίνος Σιώτης, Αλεξάνδρα Σκαμάγκα, Τζένη Φουντέα Σκλαβούνου.