170 πρόσφυγες έφτασαν στα Κύθηρα – Μεγάλη αλληλεγγύη από τους κατοίκους - EKFRASI.net

170 πρόσφυγες έφτασαν στα Κύθηρα – Μεγάλη αλληλεγγύη από τους κατοίκους

|||

..
..
..

170 πρόσφυγες ρυμουλκήθηκαν από το λιμενικό πέριξ των Κυθήρων και μεταφέρθηκαν στην περιοχή Καψάλι. Μετά την άφιξη τους δεκάδες κάτοικοι έσπευσαν να βοηθήσουν, όπως μπορούσαν, προσφέροντας ρούχα και τρόφιμα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Κυθήρων, με την οποία καλούσε τον κόσμο να συνδράμει δίνοντας είδη πρώτης ανάγκης. 

Σύμφωνα με την efsyn.gr, οι πρόσφυγες προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν ενώ προορισμός τους ήταν η Ιταλία αλλά λόγω δυνατών ανέμων αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Αναμένεται να μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα τις επόμενες μέρες ώστε να ταυτοποιηθούν και να καταγραφούν.

Δείτε ακόμα: Προσπάθεια βίαιης εκκένωσης του camp στον Ελαιώνα – Χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία (video)

Επικαιρότητα

Οι εξελίξεις στο ΝΑΤΟ

Για τις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ γράφει ο Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής https://www.geoeurope.org Ο Μάρτιος του 2026 αποδείχθηκε ένας μήνας ορόσημο για τη διατλαντική συμμαχία,

Κατά του αναψυκτηρίου στην πλ. Μανδηλαρά ο Δ. Δημητρόπουλος (vid)

Δ. Δημητρόπουλος: Καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης Μπάμπαλου για τις κάμερες στα σχολεία (video)

Συνεχίζει τις διαφοροποιήσεις σε διάφορα επιμέρους ζητήματα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπάμπαλου Δημήτρης Δημητρόπουλος. Αυτή τη φορά καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης για την