15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Διαδηλώσεις στις 6/12

15 χρόνια συμπληρώνονται από το βράδυ της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, που προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα διαδηλώσεων και συγκρούσεων συνταράσσοντας την Ελλάδα και επηρεάζοντας μια ολόκληρη γενιά.

Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κυρίτση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, οργανώσεις και συλλογικότητες διοργανώνουν συλλαλητήρια στη μνήμη του καταγγέλλοντας τις αστυνομικές δολοφονίες και την καταστολή. Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, καλείται μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια, ενώ διαδήλωση καλείται και στις 18.00 από μαζικούς φορείς, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, οι Χημικών Μηχανικοί και ΣΕΜΦΕ στο ΕΜΠ καθώς και ο φοιτητικός σύλλογος Φυσικού ΕΚΠΑ, όπως και της ΣΔΟΚΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κυρίτση

Κλείνει Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι η ΕΛ.ΑΣ.

Με απόφαση της αστυνομίας, αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί θα κλείσει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Φυσικά αναμένονται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας με την ΕΛ.ΑΣ. να «απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».