100 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στην Αγία Παρασκευή

|||

|||

..
..
..

Μετά το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος 100 παιδιά έμειναν εκτός σχολικών δομών στην Αγία Παρασκευή. Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση των ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής), 100 νήπια και βρέφη δεν μπορούν να ενταχθούν στους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

 

Το βάρος της ευθύνης φυσικά βαραίνει τη διοίκηση που δεν προσπάθησε να κρατήσει ανοιχτό τον χώρο στην Τρωάδος ενώ τα νέα κτίρια θα είναι έτοιμα το 2023. Άγνωστο πώς θα τα βγάλουν πέρα οι γονείς των παιδιών για ένα χρόνο χωρίς πρόσβαση σε δομή προσχολικής αγωγής.

Νέα Αρχή: Έπεσε πάλι έξω ο Δήμαρχος

Τα παραπάνω θίγει με ανακοίνωση της η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” τονίζοντας πως “για τη φετινή σχολική χρονιά δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, κανένας προγραμματισμός και καμία ανησυχία για τους φορολογούμενους συνδημότες μας, γονείς, που τα παιδιά τους μένουν εκτός παιδικών σταθμών”.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η παράταξή μας είχε προβλέψει ότι το κλείσιμο του παιδικού σταθμού επί της οδού Τρωάδος θα είχε ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά (βρέφη και νήπια) να μείνουν εκτός δομών την προσεχή σχολική χρονιά. Στη χθεσινή συνεδρίαση των ΠΑΙΣΔΑΠ έγινε γνωστό ότι 100 βρέφη και νήπια δεν μπορούν να απορροφηθούν στους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι ο δήμαρχος αυθαίρετα και χωρίς επίσημα στοιχεία ισχυρίζονταν ότι τα παιδιά θα καλυφθούν από άλλους υπάρχοντες σταθμούς. Επιπλέον, ο ίδιος κόμπαζε για τους νέους παιδικούς σταθμούς στα Πευκάκια και στην περιοχή του Τσακού (στη θέση του κοινωνικού μαγειρείου της οδού Ρόδων). Φαίνεται όμως ότι έριχνε στάχτη στα μάτια των δημοτών, αφού αυτές οι δομές δεν θα είναι έτοιμες την τρέχουσα περίοδο, αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2023 και μετά. Έτσι, για τη φετινή σχολική χρονιά δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, κανένας προγραμματισμός και καμία ανησυχία για τους φορολογούμενους συνδημότες μας, γονείς, που τα παιδιά τους μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

Την κατηφόρα των αστοχιών της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, είναι λυπηρό να την πληρώνουν για άλλη μία φορά τα παιδιά και οι δημότες.


Δείτε ακόμα: Σκάνδαλο υποκλοπών: Αποκαλυπτικός ο Θανάσης Κουκάκης – Καταστρέφουν αρχεία στην ΕΥΠ; (video)