Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ | Νέα Ιωνία: Απολογισμός πριν το επόμενο βήμα
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,27/10/2010

....για την Αριστερή Όχθη

  Μια εκδήλωση για τα πεπραγμένα της Αριστερής Όχθης την τετραετία που πέρασε, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην παρουσία της στην πόλη και στα προβλήματά της, πραγματοποιήθηκε από το δημοτικό συνδυασμό, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου.

Η εκδήλωση είχε το χαρακτήρα του απολογισμού, μιας παράταξης που κλείνει το «μοναχικό» κύκλο, μετά από την απόφασή της να συνεργαστεί με τον Ηρακλή Γκότση και τον Πέτρο Μπουρδούκο, σε ένα νέο σχήμα την «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία».

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος έκανε σαφή αναφορά στο χαρακτήρα αυτών των εκλογών και τις απαιτήσεις τους, με τα παρακάτω λόγια «έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσα σε σοβαρά προβλήματα, αυτό που χρειάζεται είναι μια ακούραστη δημοτική αρχή, με αλληλεγγύη στα προβλήματα του πολίτη και ενθάρρυνση της συμμετοχής του στα κοινά.». Στο τέλος δε του χαιρετισμού του επισήμανε ότι η παράταξη «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία», εκφράζει την ανανέωση, με στοιχεία της δημοκρατικής αριστεράς που παραδοσιακά έχει η Ν. Ιωνία, και απευθύνεται σε κάθε δημότη που λέει «όχι» στο μνημόνιο και «όχι» σε μια κουρασμένη δημοτική αρχή.

 

«Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση»

 

Να απομακρύνει τη συζήτηση από το γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης θέλησε ο Π. Μπουρδουκος, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε: «πάμε σε δημοτικές εκλογές χωρίς να μιλάμε για αυτές. Πέρα από όλες τις δυσκολίες ζητούμενο είναι η νέα πνοή της αυτοδιοίκησης, στη σημαντικότερη της στιγμή τον Καλλικράτη. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση, και θα είμαστε νικητές γιατί είμαστε αυτοδιοικητικοί.».

 

Τελευταίος πήρε το λόγο ο επικεφαλής της Αριστερης Όχθης, Γιάννης Κολμανιώτης, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στη δραστηριότητα του συνδυασμού, εντός και εκτός συνδυασμού.

Μίλησε για το οικοδομικό τετράγωνο 150, για τις παρατηρήσεις που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη διαμόρφωση του υπέργειου χώρου του υπόγειου γκαράζ που σχεδιάζεται, ώστε να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου. Ακόμη τόνισε τις πιέσεις που άσκησε η παράταξη για τη δενδροφύτευση του Άλσους Ομορφοκκλησιας, για την ανακύκλωση και τη βιολογική αγορά που λειτουργεί δειλά δειλά στην πόλη.

Ανάμεσα στις επιτυχίες της παράταξης, ο κ. Κολμανιώτης ανέφερε τη μη μεταφορά του ΕΠΑΛ και το πάγωμα του Mall Γαλατσίου, το οποίο θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά της Ν. Ιωνίας αλλά και στη ζωή των κατοίκων της Νεάπολης.

Για ακόμη μια φορά κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ήταν πολύ φειδωλή στα στοιχεία που της ζητούνταν σχετικά με διάφορα θέματα όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, υπερωρίες εργαζομένων κ. ά., ενώ χαρακτήρισε τη διοίκηση Χαραλάμπους «κακή», διότι όπως είπε: «δεν άγγιξε κανένα σοβαρό ζήτημα, πέρασε μια 4ετία διαχείρισης και επέλεγε έργα τα «των εργολάβων», με χαρακτηριστικά παράδειγμα το κτίριο «Ρεγγίνα».».

Τέλος ο κ. Κολμανιώτης στάθηκε στη δημοκρατική λειτουργία της παράταξης, η οποία της επέτρεχε να κάνει αυτό το βήμα της συνεργασίας για το καλό της πόλης, να κάνει το βήμα «που ζητούσε η πόλη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 DSC04281.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων