Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 | Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας - “ Σαραντάρια ” σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία για το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,26/01/2015

....

Τα αποτελέσματα στη Μεταμόρφωση και τους γειτονικούς Δήμους.....

 

Μαζική και με μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ψήφος των κατοίκων της Β' Αθήνας. Συνολικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε το 37,08% των ψήφων έναντι 25,66% που συγκέντρωσε η ΝΔ.

Πρόκειται για μια ψήφο που περνάει μηνύματα προς όλους: Προς την απερχόμενη κυβέρνηση πως οι πολίτες δεν αντέχουν πια τη λιτότητα και τη μνημονιακή υποταγή, προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως η ψήφος τους αντικατοπτρίζει την ελπίδα που εναποθέτουν σε αυτόν, προς το ΚΚΕ πως χρειάζεται μια δυνατή αριστερή αντιπολίτευση, προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ πως η ψήφος είναι η Νέμεσις που επιφέρει την κάθαρση,προς τη ΔΗΜΑΡ πως επήλθε το τέλος των ψευδαισθήσεων και προς το Ποτάμι πως του δίνουν την ευκαιρία να δοκιμαστεί! Μοναδικό μελανό σημείο της εκλογικής διαδικασίας ήταν τα σημαντικά ποσοστά που κατέγραψε το μόρφωμα της Χ. Α., γεγονός που δείχνει πια ξεκάθαρα πως υπάρχει ένα τμήμα συμπολιτών μας που εκφράζεται ιδεολογικά μέσα από τη νεοναζιστική οργάνωση κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από το υπόλοιπο σύστημα. Δεν υπάρχουν πια παραπλανημένοι ψηφοφόροι μετά από τέσσερις ( μαζί με τις ευρωεκλογές ) εκλογικές μάχες!

Στους Δήμους της περιοχής μας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε κατά μέσο όρο το 39,46% των ψήφων έναντι του 22,36% που συγκέντρωσε η ΝΔ. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ το κατέγραψε στη Μεταμόρφωση όπου ψηφίστηκε από το 42,24% με τη Νέα Ιωνία να ακολουθεί με 42,20%, ενώ στον αντίποδα τα μικρότερα ποσοστά του τα κατέγραψε στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης με 34,46%. Στον ίδιο Δήμο η ΝΔ κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό της αποσπώντας το 26,86% των ψήφων, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά του το πρώην κυβερνητικό κόμμα τα κατέγραψε στους εργατικούς Δήμους της Νέας Ιωνίας ( 19,07% ) και της Μεταμόρφωσης ( 19,80% ).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ΚΚΕ που αύξησε τα ποσοστά του σε όλους του Δήμους με τη Νέα Ιωνία να του δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό (9,95% ) και τη Λυκόβρυση – Πεύκη το χαμηλότερο (6,10% ). Η υποστήριξη αυτή προς το ΚΚΕ είναι απόρροια της συνεπούς στάσης του κόμματος του Περισσού, μιας στάσης αταλάντευτα υπέρ των δικαίων της εργατικής τάξης!

Για το πρώην κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ που μέσα σε 3 χρόνια έχασε το 80% και πλέον των ψηφοφόρων του, αλλά και τη διάσπαση του ( ΚΙΔΗΣΟ ) η ψήφος του σοφού λαού ήταν μια ιδιότυπη “ αποστολή πληρωμής λογαριασμού ” προς την ηγεσία του! Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΗΜΑΡ, η οποία εξαφανίστηκε στην κυριολεξία!

Τέλος, το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη κατέγραψε μια αξιοπρόσεκτη κοινοβουλευτική παρουσία και αναμένεται με ενδιαφέρον η πορεία του από και πέρα.


Βασίλης Πολυχρόνης


Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων ανά Δήμο μπορείτε να τα δείτε πατώντας πάνω στις φωτογραφίες που παραθέτονται.

 

 metam1.jpg
nionia1.jpg
fil-dhm1.jpg

fil-polh1.jpg
irak1.jpg
lyk-pefk1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων