Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 | Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ και οι εκλογές
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,12/01/2015

 .....

Δελτίο Τύπου ........

Η ιστορική συγκυρία που διανύουμε αποτελεί ίσως την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας.

 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, ως ένα πρωτοπόρο πολιτικό κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανυπακοής, έχει αφήσει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα από το 2009 μέχρι σήμερα, υπερασπιζόμενο με σθένος τα δίκαια του λαού μας. Ο πολυμέτωπος αγώνας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά, τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα μεγάλα ζητήματα που τίθενται και προεκλογικά ως κυρίαρχα, τα θέτουμε ως κίνημα επιτακτικά εδώ και μια πενταετία, παλεύοντάς τα στην πράξη.

Ο μαραθώνιος αγώνας μας ενάντια στο ξεπούλημα των εθνικών δρόμων στους κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους και στις σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης, δεν έγινε με ωραία λόγια και εξαγγελίες. Παρότι δεν είχαμε τη δύναμη να νομοθετήσουμε ή να επηρεάσουμε άμεσα πολιτικές αποφάσεις, καταφέρουμε με τον αγώνα μας να αναδείξουμε το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης ως κυρίαρχο λαϊκό αίτημα. Οργανώσαμε εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα και διεκδικήσαμε ευθέως την ανάκτηση των εθνικών μας δρόμων και την παράδοσή τους στον ελληνικό λαό. Αφιερωθήκαμε ολόψυχα, σε έναν αγώνα δίκαιο και συχνά μοναχικό, παρότι δεχτήκαμε μεγάλο πόλεμο από τους μεγαλοεργολάβους και το κράτος (διώξεις, απειλές, λασπολογία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.α.).

Αλλά και το αίτημά μας να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό δεν έμεινε σε κούφιες εξαγγελίες και πολιτικά μανιφέστα. Οι αγωνιστές του κινήματός μας οργώνουν καθημερινά τις γειτονιές με προσωπικό κόστος, θέτοντας το κοινό καλό πάνω από τον ίδιο τους τον εαυτό. Συγκεκριμένα, το κίνημά μας τα τελευταία τρία χρόνια έχει επανασυνδέσει χιλιάδες κομμένα ρεύματα και νερά σε φτωχά νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους συμπολίτες μας ανάσες ζωής και αξιοπρέπειας.

Επίσης, το ενιαίο μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς στο οποίο πρωτοστατούμε αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικής συστράτευσης. Η ενότητα πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων (δυστυχώς όχι όλων) μπροστά στον κοινό στόχο της προάσπισης του δικαιώματος των συμπολιτών μας στη στέγη, είναι ενθαρρυντική και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον. Ήδη στα ειρηνοδικεία της Αττικής και όλης της χώρας το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχει καταφέρει να ανασχέσει χιλιάδες διαδικασίες πλειστηριασμών με κεντρικό σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!».

Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ακόμα, καθώς οι δράσεις μας είναι αναρίθμητες. Ο αγώνας μας ενάντια στα χαράτσια και στα μη ανταποδοτικά τέλη κυκλοφορίας, οι μάχες που δίνουμε για να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο αγώνας μας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων, η συμμετοχή μας στα κινήματα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού (όταν πολλοί «οικολόγοι» και «επαναστάτες» του γλυκού νερού απείχαν) και η στήριξή μας σε εργατικούς αγώνες (Χαλυβουργία, ΜΕΤΡΟ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες κ.α.) είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο με αυτόν τον τρόπο ξέρουμε να αναχαιτίζουμε την ανθρωπιστική κρίση, να διεκδικούμε μία νέα σεισάχθεια, να παλεύουμε για ανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων, να μαχόμαστε ενάντια στο σύστημα διαπλοκής κράτους-οικονομικής ολιγαρχίας και να συμβάλλουμε εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο.

Η εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου αναμφισβήτητα αποτελεί ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, τηρώντας στάση αρχών, επιδίωξε την μετωπική κάθοδο, αλλά δε μπήκε στη διαδικασία να προβεί σε ευκαιριακές συνεργασίες ή να παζαρέψει θέσεις στα ψηφοδέλτια μεγαλύτερων κομμάτων που μιλούν στο όνομα του ελληνικού λαού. Τις τελευταίες εβδομάδες, συναντηθήκαμε με όλα σχεδόν τα προοδευτικά-αντιμνημονιακά κόμματα (ΕΠΑΜ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) για να βρούμε μία κοινή πολιτική γλώσσα απεύθυνσης στον ελληνικό λαό και δράσης μέσα στην κοινωνία, αλλά και για να διερευνήσουμε τη δυνατότητα εκλογικών συνεργασιών. Ευχαριστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που μας προσέφεραν θέσεις στα ψηφοδέλτιά τους, τις οποίες για διαφορέτικούς λόγους δεν αποδεχτήκαμε. Αναγωρίζουμε ότι μέσω των διεργασιών αυτών δημιουργήθηκε γόνιμο έδαφος για μετωπικές συμπορεύσεις και συνεργασίες μετεκλογικά, πρώτα και κύρια στους δρόμους του αγώνα.

Ένα είναι το βέβαιο. Ότι η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνον πρέπει να ανατραπεί, αλλά να καταποντιστεί. Η ανατροπή της αποτελεί αναγκαίο αλλά όχι ικανό όρο για την οικοδόμηση μίας νέας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας.

Η οικοδόμηση μίας τέτοιας κοινωνίας απαιτεί δουλειά και αγώνα και επιτυγχάνεται μόνο με τον ίδιο το λαό πρωταγωνιστή και όχι παθητικό ψηφοφόρο.

 Παρότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο δεν θα εκπροσωπηθεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας με δυναμισμό και ανιδιοτέλεια τα δίκαια του λαού μας. Οι κλειστές αίθουσες και τα γραφεία δε μας ταιριάζουν. Δε χτυπά άλλωστε εκεί ούτε η δική μας καρδιά αλλά ούτε και του ελληνικού λαού.

 Με ενότητα και αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

Αθήνα, 11-01-15

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωποden plirono.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων