Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | H γιορτή του Κλήδονα 2014
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,03/07/2014

 ...

 

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η γιορτή του Κλήδονα. Και φέτος η κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που ο χώρος αποδείχθηκε μικρός.

Μια γνήσια λαϊκή γιορτή που οργανώνει η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης και καθιερώθηκε σαν ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη, τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια.

Φέτος η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην διάσωση της περιοχής του Υπουργείου Γεωργίας και τη απόπειρα μετατροπή της σε εμπορικό κέντρο.

Όπως ανέφερε ο ομιλητής στον χαιρετισμό "η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημαντικό εθνικό κεφάλαιο και  κληρονομιά που ήμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε, γιατί εκεί υπάρχουν σπάνιες ποικιλίες αμπελώνων και σημαντικά γεωργικά  ινστιτούτα και εργαστήρια".

Συνεχίζοντας υποστήριξε την ήπια αξιοποίηση της περιοχής, τονίζοντας ότι "αυτό το εθνικό κεφαλαίο μπορει να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή" και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες της επιτροπής που συγκρότησε πρόσφατα ο Δήμος.

Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της καύσης των μαγιάτικων στεφανιών δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να πηδήξουν πάνω απ τις φωτιές. Στην συνεχεία  τα χορευτικά του συλλόγου και των ποντίων καθώς και η ορχήστρα του Γιάννη Λεμπεση απογείωσαν το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμα μια πετυχημένη προσπάθεια του συλλόγου για αναβάθμιση της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.


 companiaaaa.jpg
omadarrrr.jpg
xoreytikosssss.jpg

xorossss.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων