Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Ο χώρος του ΕΘΙΑΓΕ δεν πωλείται
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,21/05/2014

 ...

Δόθηκε πίνακας από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προς πώληση Ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες για «επενδύσεις».

Στον πίνακα περιλαμβάνεται το ακίνητο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΛΓΟ-Δήμητρα πρώην ΕΘΙΑΓΕ) στη Λυκόβρυση που φέρεται στα ακίνητα του Δημοσίου με Αριθμό Βιβλίου Καταχώρησης (ΑΒΚ 218). Σκοπός της πώλησης είναι η κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου.

Ο χώρος αυτός έχει έκταση 95 στρέμματα περίπου, εκ των οποίων έχει παραχωρηθεί η χρήση για αθλητικές δραστηριότητες τα 20 στρέμματα, στους Δήμους Λυκόβρυσης (τώρα Λυκόβρυσης-Πεύκης) και Μεταμόρφωσης από 50% στον καθένα.

Στο ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (1992) της Λυκόβρυσης, ο χώρος προορίζεται για Εθνικό Τυπογραφείο και Συνεργείο Επισκευής Κρατικών Αυτοκινήτων.

Από το 2005 η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Φωκιανού ξεκίνησε τις διαδικασίες ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ του ΓΠΣ και στην πρόταση περιλαμβάνονται χωροθετήσεις για αμιγή και γενική κατοικία, και χωροθετήσεις για πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις, για πράσινο όπως επίσης και ανάπλαση της παραρεματιάς περιοχής του ρέματος Δαμάσκου.

Το 2012 η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Φωκιανού ζήτησε από την ΚΕΔ και την Γεν. Γραμ. Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου την παραχώρηση 50 στρέμματων για διάφορες χρήσης ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ. Δυστυχώς η «κουτοπονηριά» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τους ΡΟΜΑ, έβαλε φρένο στη διεκδίκηση του Δήμου, παρά το «φιάσκο» της Κεντρικής Διοίκησης και την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ.

Σήμερα αποδεικνύεται πόσο ορθά η Δημοτική Αρχή το 2012 προσπάθησε να αποσπάσει τα 50 στρέμματα του ακινήτου για λογαριασμό του Δήμου προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του από το ΤΑΙΠΕΔ.

Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις, Σύλλογοι, Φορείς και Πολίτες σε αδιάσπαστη ενότητα θα υπερασπιστούν το χώρο του Υπουργείου.

Η Δημοτική Αρχή ήδη συντάσσει φάκελο και ετοιμάζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που περιλαμβάνουν:

  • Επίσπευση της έγκρισης «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΠΣ Λυκόβρυσης»

  • Συγκέντρωση όλων των στοιχείων του ακινήτου ( τίτλοι ιδιοκτησίας, ΦΕΚ ιδιοκτησιακών μεταβολών, συντονισμός με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση και τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, προβολή δια των ΜΜΕ και ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ.

 


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων