Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | “Πέρα απ’ τα γονίδια”
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,05/02/2012

...

του Gottfried Schatz

Μετάφραση της Δήμητρας Τσαβάλου-Bill

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, στις 7:30 μ.μ., στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

 ...

Σχόλια για το βιβλίο

Φώτης Καφάτος (Professor, Imperial College London – Professor, Harvard School of Public Health - Honorary and Founding President, European Research Council): “Λίγοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν τόσο την ουσία όσο και την ομορφιά της επιστήμης. Ένας απ’ αυτούς είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό Γάλλος Νομπελίστας Francois Jacob. Άλλος ένας είναι ο Jeff Schatz, ο συγγραφέας τούτου του εξαιρετικού, σοφού βιβλίου.”      
Μπορεί κάποιο παράσιτο να οδηγήσει ένα έντομο στην «αυτοκτονία» και τον άνθρωπο στη σχιζοφρένεια; Μπορεί η «σιωπή» ενός γονιδίου να επηρεάζει τον καρκίνο; Τι ρόλο μπορεί να παίζει το βιολογικό μας ρολόι στη θεραπεία του; Θα φθάσει ο άνθρωπος να ζει εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, εφαρμόζοντας τον κατάλληλο συνδυασμό χημικών και γενετικών στρατηγικών;
Με ύφος αφηγηματικό –συχνά σε πρώτο πρόσωπο- με χιούμορ και με διάθεση πάντα φιλοσοφική, ενίοτε και ποιητική, ο συγγραφέας Gottfried SCHATΖ, προσπαθώντας να απαντήσει σ’αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά, μεταφέρει τον αναγνώστη σ’έναν κόσμο συναρπαστικό, που ως τώρα έμοιαζε δυσνόητος και απρόσιτος: τον αόρατο κόσμο της Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας, της Βιοχημείας και της Γενετικής. Τον κόσμο της αυτογνωσίας μας.

 ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 18, 141 21, Ν. Ηράκλειο, Τηλ.: 210 2719744
nfo@pinakothiki.eu  www.pinakothiki.eu
http://www.facebook.com/Πινακοθήκη Γρηγοριάδη
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00, 17.00 – 21.00

 

 


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων