Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Η διαμαρτυρία της Δ ΕΛΜΕ για τις εξώσεις προσφύγων εκθέτει την απάνθρωπη πολιτική Κυβέρνησης & Δημοτικής Αρχής
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,06/04/2021

 .......

Δήλωση του εκπαιδευτικού και Δημοτικού Συμβούλου Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννη Ζαχαριάδη .......

     Ο εκπαιδευτικός και Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Γιάννης Ζαχαριάδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή την επίσκεψη στο Δήμο του βουλευτή Β.Αθήνας της ΝΔ και πρώην υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου:


    Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε από το Δήμο την επίσκεψη του Κ.  Κουμουτσάκου και την ενημέρωσή του από τον Κ. Βούρο για την «αξιοποίηση και ανάδειξη» του Άλσους. Θα ήμασταν  περισσότερο χαρούμενοι, βέβαια, αν υπήρχε οποιαδήποτε επικοινωνία της δημοτικής αρχής με τον πρώην Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του προγράμματος Εστία.


     Τα προβλήματα αυτά προκάλεσαν την επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμο μας της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής, σχετικά με την έξωση  πολύτεκνης οικογένειας προσφύγων από τη Συρία, με πατέρα τυφλό λόγω βομβαρδισμού και 6 παιδιών.


    Η έξωσή τους είχε αποφασιστεί ομόφωνα από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου μας, που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος και σε μισθωμένο διαμέρισμά της έμενε η οικογένεια. Το κείμενό της έξωσης αποτελεί μνημείο απανθρωπιάς, το οποίο χρεώνονται τόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αλλά και όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και συναίνεσαν στις εξώσεις. .


    Θυμίζουμε ότι το θέμα των εξώσεων των προσφύγων, και της συγκεκριμένης οικογένειας, έχει τεθεί τόσο στη Βουλή από το ΚΚΕ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα.


    Με παρόμοια  επιστολή η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν λιγο καιρό ζητούσε την παράταση της διαμονής ή κάποια εναλλακτική πρόβλεψη για ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν ανίατες ή δυσίατες ασθένειες, επιζήσαντες έμφυλης βίας, θύματα βασανιστηρίων, καθώς και ωφελούμενους η παραμονή των οποίων στο πρόγραμμα επιβάλλεται για επιτακτικούς λόγους ανθρωπιστικής φύσεως. Σχετική παρέμβαση έχει κάνει και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας. 

 


    Ελπίζουμε μετά από όλα αυτά η δημοτική αρχή να δείξει την ίδια σπουδή για την επίλυση του προβλήματος, που έχει ανακύψει και να απαιτήσει από το αρμόδιο υπουργείο τη γενναία χρηματοδότηση του προγράμματος, την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν από το πρόγραμμα. και να προχωρήσει στο πάγωμα  των εξώσεων, που αρχίζουν να εκδικάζονται τις επόμενες μέρες, Screenshot 2021-03-16.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων