Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Δεν συμμετέχει η ΛΑ.ΣΥ. σε άτυπες συζητήσεις για το Άλσος
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,22/02/2021

 .......

Και ζητά να πραγματοποιηθεί με τη μορφή ενημέρωσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης ........

    Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωση Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


Προς Δήμαρχο κ Γιάννη Βούρο

Κοιν: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Κύριε Δήμαρχε,


    Λάβαμε, το Σάββατο, με sms μια άτυπη πρόσκληση σας, όπου καλείτε τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη το απόγευμα σε σύσκεψη τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων με θέμα την Διαχειριστική Μελέτη του Άλσους και τις τροποποιήσεις – επί το χείρον – που προτείνει η Δημοτική Αρχή.


    Θεωρούμε ότι αυτή η 'μάζωξη' είναι άνευ αντικειμένου, αφού εισάγετε το θέμα προς ψήφιση δύο μέρες μετά, την Τετάρτη 24/2,  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    Εάν η Δημοτική Αρχή ειλικρινώς επιθυμούσε τη διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο  θέμα έχει και τον χρόνο και τον τρόπο να το πράξει. 


    Προτείνουμε το εν λόγω θέμα να πάρει μορφή ενημέρωσης και παρουσίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου μπορεί και πρέπει να δοθούν οι όποιες εξηγήσεις και να συζητηθεί εκτενώς, παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών και όσων φορέων ενδιαφέρονται για ένα τόσο σοβαρό θέμα.


    Να ακολουθήσουν τουλάχιστον οι προαπαιτούμενες συνεδριάσεις, όπως του τοπικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και έπειτα να τεθεί προς ψήφιση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


    Αυτό που θα είχε νόημα ήταν να είχαμε κληθεί έγκαιρα για τα θέματα της πολιτικής προστασίας, όπου η γύμνια του κρατικού μηχανισμού – από την κυβέρνηση μέχρι το Δήμο,  η ανεπάρκεια των «σχεδίων» πολιτικής προστασίας τύπου Βορέας που πριν λίγο ψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκαν περίτρανα την περασμένη εβδομάδα, ή έστω για ουσιαστική ενημέρωση για την εξωφρενική κατάσταση με την απουσία ηλεκτροδότησης επί 5 (!) μέρες σε μέρη του Δήμου τον 21ο αιώνα. Δεν κάνατε τίποτα από τα παραπάνω.


    Ξεκαθαρίζουμε, η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμφωνεί με την συνεχιζόμενη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο,  και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει 'διαβουλεύσεις' και 'συνεννοήσεις' κεκλεισμένων των θυρών, πίσω από την πλάτη του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων  για θέματα που τους αφορούν.


    Η ΛΑΣΥ δεν πρόκειται να συναινέσει στην επιχείρηση της  δημοτικής αρχής  να προκαταλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποσοβήσει τις αντιδράσεις στην καταγεγραμμένη αντιλαϊκή, αντιπεριβαλλοντική και αγοραία αντίληψη που έχει για την «αξιοποίηση» του άλσους μας.


    Το Άλσος ανήκει στο λαό, δεν είναι ούτε θα γίνει τσιφλίκι κανενός.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

 

Νίκος Σερετάκηςlaikhsysfilxalk77777.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων