Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Αναγκαία η εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,18/02/2021

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης "Πολίτες σε δράση - Λυκόβρυση Πεύκη μαζί" ........

    Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε δράση – Λυκόβρυση Πεύκη μαζί» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Η κακοκαιρία του τελευταίου τριημέρου ανέδειξε σοβαρά ζητήματα στην λειτουργία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.


    Ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών από μια ισχυρής έντασης αλλά σχετικά μικρής σε διάρκεια χιονόπτωση, η αδυναμία των  κρατικών μηχανισμών να ανταποκριθούν ,παρά την φιλότιμη προσπάθεια των λιγοστών υπαλλήλων, σε σοβαρά προβλήματα όπως οι πτώσεις κλαδιών και δέντρων αλλά και η πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος με τις συνέπειες που έχει για τους πολίτες μας προβληματίζουν έντονα.


    Η παράταξή μας στάθηκε δίπλα στους κατοίκους του Δήμου μας, μεταφέροντας αρμοδίως κάθε ζήτημα που προέκυψε και παρακολουθώντας τις ενέργειες που έγιναν για την επίλυσή του.


    Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τους υπαλλήλους του Δήμου μας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.


    Ο σχεδιασμός που πρέπει να υπάρχει από την πολιτική προστασία του Δήμου πρέπει να γίνεται σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, αυτή των προληπτικών ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο Δήμος. Για παράδειγμα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την προμήθεια αλατιού,όχι μόνο για χρήση από τα συνεργεία του Δήμου αλλά και για να προμηθευτούν οι κάτοικοι πριν την εκδήλωση των φαινομένων ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχήματος κατά την είσοδο και την έξοδο από την οικία τους, κάτι που δυστυχώς δεν προβλέφθηκε. Είναι απαραίτητο επίσης, όπως έχουμε επανειλημένως προτείνει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος να εφαρμόσει ένα συστηματικό πρόγραμμα φροντίδας των δέντρων. Οι συνεχείς πτώσεις δέντρων λόγω των καιρικών φαινομένων αλλά και η γενική κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα δέντρα στους δρόμους και τα δάση του δήμου μας, μαρτυρούν την αναγκαιότητα για στοχευμένες και συστηματικές παρεμβάσεις σε συνεννόηση με το Δασαρχείο, με σκοπό την αποφυγή ζημιών και κινδύνων αλλά και τη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής μας.  Δεύτερη κατεύθυνση είναι αυτή της αντιμετώπισης.


    Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των βασικών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο ωστε την επόμενη φορά ο Δήμος να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του. Θα μπορούσαν στον σχεδιασμό αυτό να κληθούν να συνεισφέρουν πλήθος συμπολιτών μας που έχουν την επαγγελματική εμπειρία αλλά και την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση. Πρέπει επίσης να γίνονται εγκαίρως όλες οι προληπτικές ενέργειες, αλλα να υπάρχει μέριμνα και για την επάρκεια μέσων αντιμετώπισης και προσωπικού.


 

    Τέλος, ως Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε να διεκδικήσουμε την στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου μας με επιπλέον προσωπικό και να αντιταχθούμε σε κάθε προοπτική περαιτέρω αποδυνάμωσής  τους.politessedrasilykpefk1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων