Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Λαϊκή Συσπείρωση:Φωνάζει ο κλέφτης - Δύναμη Πολιτών:Ο αντίπαλος βρίσκεται αλλού
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,13/02/2021

 .......

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Λαϊκής Συσπείρωσης και Δύναμης Πολιτών με αφορμή το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων "ΕΣΤΙΑ" και την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας που "πετάει στο δρόμο" μια οικογένεια από τη Συρία με τυφλό πατέρα και έξι ανήλικα παιδιά ......

     Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην τοπική σκηνή του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας μεταξύ της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Δύναμης Πολιτών. Αφορμή αυτού του πολέμου και της ανταλλαγής ανακοινώσεων στάθηκε η εφαρμογή απόφασης του Δ.Σ. της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου που ουσιαστικά πετά στο δρόμο μια πολύτεκνη οικογένεια με τυφλό πατέρα και έξι ανήλικα παιδιά με το αιτιολογικό ότι δεν είναι “επιλέξιμοι” για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα στέγασης “ΕΣΤΙΑ”. Μια απόφαση που λήφθηκε και με τη θετική ψήφο του εκπροσώπου της “Δύναμης Πολιτών” στην Κοινοφελή, όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση της (διαβάστε ΕΔΩ).


    Στην ανακοίνωση απάντησε η “Δύναμη Πολιτών” (διαβάστε ΕΔΩ), υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν ψήφισε κάτι τέτοιο, αλλά με την στάση και την ψήφο της στο Δημοτικό Συμβούλιο συνέβαλλε στο να μην καταργηθεί το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ” στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας. Μάλιστα, κατηγόρησε την παράταξη του ΚΚΕ ότι επιζητά το μονοπώλιο σε πράξεις και δράσεις αλληλεγγύης για ομάδες πολιτών που χρήζουν αυτής της αλληλεγγύης.


    Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της “Δύναμης Πολιτών”, σήκωσε το γάντι και με τίτλο “Φωνάζει ο κλέφτης...” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


    Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Δύναμη Πολιτών) παρεξηγήθηκε με την αποκάλυψη ότι το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου -στο οποίο συμμετέχει- με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε την διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Ανάμεσα τους βρίσκεται πολύτεκνη οικογένεια τυφλού πρόσφυγα με 6 παιδιά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ισχυρίζεται ότι την συκοφαντούμε με ψέματα .


    Αν η Δύναμη Πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρόβλημα με την απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ας απευθυνθούν στον εκπρόσωπό τους εκεί, όχι στη Λαϊκή Συσπείρωση. 

 

    Η απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς (την οποία ψήφισαν) εφαρμόζει ακριβώς την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία επικαλούνται (και την οποία επίσης ψήφισαν): "εφαρμογή όλων των νόμιμων διαδικασιών από το Δ.Σ. της Κοινοφελούς Επιχείρησης όσον αφορά τους ωφελούμενους και μη ωφελούμενους του προγράμματος ΕΣΤΙΑ"..


    Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, ακόμα περιμένουμε να λυθεί η γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ  για τις 4 απολύσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ!”.


    Έτσι,μοιραία φτάσαμε στην νέα ανακοίνωση της παράταξης του Άρη Βασιλόπουλου που τονίζει πως “ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στη “Δύναμη Πολιτών”, αλλά αλλού” και έχει ως εξής:


    Επιλέξαμε συνειδητά όλο αυτό το διάστημα να μην απαντούμε στην παραχάραξη των θέσεών μας και στην κακόβουλη «δίκη προθέσεων», που συχνά πυκνά προβαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο μας, ξεπερνώντας τα όρια της ακόμη και πιο σκληρής πολιτικής κριτικής. Το επιλέξαμε συνειδητά γιατί δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα στην εκπροσώπηση των αριστερών και προοδευτικών θέσεων στην πόλη, κυρίως όμως γιατί θεωρούμε μοναδικό αντίπαλό μας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, τις αντεργατικές πολιτικές και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες μάλιστα επιταχύνονται εν μέσω της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε η ανθρωπότητα εδώ και έναν αιώνα.

 

    Δυστυχώς, η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει να κατηγορεί (ψευδώς) τη Δύναμη Πολιτών ότι ψήφισε ή – και συναίνεσε στην έξωση οικογενειών προσφύγων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Επιμένει να κατηγορεί ψευδώς τη Δύναμη Πολιτών ότι συναίνεσε σε απολύσεις εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Εστία» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η Δύναμη Πολιτών αγωνίστηκε για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων, αλλά η απόφαση για μη ανανέωση συγκεκριμένων ειδικοτήτων ελήφθη από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βάσει της Υπ. Απόφασης 14320 - ΦΕΚ 5269/Β/30-11-2020, με την οποία αποκλείονται από τις συγκεκριμένες ειδικότητες άνθρωποι που δεν διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

 

    Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι η Δύναμη Πολιτών ως δημοτική αρχή υιοθέτησε το πρόγραμμα «Εστία» το 2017 και εδώ και δύο χρόνια δίνει μάχες απέναντι στην τωρινή δημοτική αρχή προκειμένου να μην οδηγηθεί το πρόγραμμα σε «ξαφνικό θάνατο». Υπενθυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσαν (και) δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών, εκφράστηκε με τον πιο καθαρό τρόπο η καταγγελία της ανάλγητης επιλογής της κυβέρνησης να προβεί σε εξώσεις προσφύγων. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε πολιτικές που θέτουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σε κίνδυνο, είτε αφορά Έλληνες, είτε μετανάστες.

 

    Γι’ αυτό και συνιστούμε στη Λαϊκή Συσπείρωση να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς εμπνευστές αυτών των πολιτικών (για τους οποίους δεν γράφει κουβέντα στις δυο ανακοινώσεις που εξέδωσε) και όχι τη Δύναμη Πολιτών, που τις αντιπαλεύει.


 

     (σ.σ.Αναμένονται τα νέα επεισόδια του ιδιότυπου αυτού πολέμου).

Β. Π. Screenshot 2021-02-13 160210-horz.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων