Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Να γίνονται περισσότερα τεστ covid με ευθύνη των Δήμων,ζητά ο Νίκος Μπαρμπούνης
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,10/02/2021

 ......

Ανακοίνωση του ανεξέρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου .......

    Να γίνονται περισσότερα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού με ευθύνη των Δήμων,ζητά με ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Νίκος Μπαρμπούνης.


    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Νίκου Μπαρμπούνη έχει ως εξής:


    Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας και στη χώρα μας. Δυστυχώς, οι προβλέψεις της ιατρικής κοινότητας για το τρίτο κύμα το Φεβρουάριο μοιάζουν να επιβεβαιώνονται.


    Μήπως λοιπόν ήρθε πια η ώρα να αναλάβει δράση και η Αυτοδιοίκηση; Είναι γεγονός ότι αρμόδια για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης είναι η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Μιας και βρισκόμαστε όμως ήδη ένα χρόνο μετά, μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι  θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον «εχθρό» συνεργαζόμενοι και συνασπίζοντας τις δυνάμεις μας;


    Η Αυτοδιοίκηση απαιτείται και οφείλει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη αυτή. Και τι εννοούμε. Εννοούμε ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των αυμπτωματικών φορέων και κατά συνέπεια στον περιορισμό διάδοσης της νόσου. Εξηγούμε. Αυτή τη στιγμή διενεργούνται προληπτικά δωρεάν τεστ μέσω των αρμόδιων κλιμακίων του ΕΟΔΥ περιοδικά σε διάφορους Δήμους της Αττικής. Πόσο πιο αποτελεσματικό θα ήταν όμως να διενεργούνται τα προληπτικά τεστ από το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτουν ήδη οι Δήμου σε καθημερινή βάση; Δηλαδή το αρμόδιο Υπουργείο να διαθέσει τα τεστ στην Αυτοδιοίκηση, βάσει πληθυσμού κάθε Δήμου, να συλλέγει τα δείγματα ο κάθε Δήμος και να υπάρχει μια συνολική εικόνα για τον αριθμό των μολύνσεων σε κάθε πόλη. Το αποτέλεσμα θα ήταν να υπάρχει μια πιο εξειδικευμένη εικόνα σε τακτική βάση για κάθε περιοχή και να λαμβάνονται τα ανάλογα μέτρα κάθε φορά.


    Με γρήγορο και άμεσο σχεδιασμό το κεντρικό κράτος θα μπορούσε να προχωρήσει στην παροχή χιλιάδων προληπτικών τεστ τα οποία να γίνονται σε κάθε Δήμο και να υπάρχει κατ’ αυτό τον τρόπο καθημερινή ιχνιλάτηση των ασυμπτωματικών φορέων.


    Η βαρύτητα της πρότασής μας ενισχύεται και από τη δήλωση της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά, κας Ματίνα Παγώνη ότι «επιβάλλεται να γίνονται πάρα πολλά τεστ στην κοινότητα και να γίνεται εύκολη ιχνιλάτηση στους ασυμπτωματικούς που μεταδίδουν».


 

    Μάλιστα, σε τηλεοπτική συζήτηση στην οποία συμμετείχα με την κα Παγώνη και στην οποία έθεσα την προαναφερθείσα πρόταση, έκρινε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη πρόταση, η οποία θα μπορούσε να  βοηθήσει τους υγειονομικούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας.nikosmparmpounis5111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων