Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | Παραίτηση Αντώνη Γκίνη από την Πολιτική Προστασία του Δήμου και απάντηση Αντιδημάρχου,Χαρ.Γαλάνη
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,12/01/2021

 ......

Για ξαφνική κι αδικαιολόγητη κίνηση που υποκρύπτει πολιτικές βλέψεις κάνει λόγο το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού στην ανακοίνωση του με αφορμή την παραίτηση του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,ενώ ο παραιτηθής πρώην υπεύθυνος μιλάει για διαφορετικό ήθος και ύφος στην επικοινωνία του με το Δήμο που τον εξανάγκασαν σε παραίτηση .......

   Πολιτικές αναταράξεις έχει πυροδοτήσει η παραίτηση του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού,Αντώνη Γκίνη που έγινε μέσω επιστολής του προς τον Δήμαρχο,Πέτρο Φιλίππου και κοινοποιήθηκε στον τύπο.


   Όπως αναφέρει ο παραιτηθής,έκανε υπομονή 4 μήνες και προσπάθησε να πείσει τη Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο,Χαρ.Γαλάνη,για στροφή σε ένα νέο ήθος και ύφος επικοινωνίας με αυτήν,κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό κι έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξηγώντας τοθς λόγους στην επιστολή του.


   Σε απάντηση στην επιστολή παραίτησης του Αντ.Γκίνη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χαρ.Γαλάνης μιλάει για ξαφνική κι αδικαιολόγητη απόφαση που υποκρύπτει μελλοντικές πολιτικές βλέψεις, ενώ μιλά για προσχηματική παραίτηση αφού στις 31/12/2020 έληξε η θητεία του Αντ. Γκίνη από τη θέση του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας.


   Για την ιστορία παραθέτουμε τις δυο επιστολές,αυτήν της παραίτησης του μέχρι πρότινος υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού καθώς και την απάντηση του Αντιδημάρχου:


                                                                 ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

       Δήμαρχε,

 

    Με αυτή την επιστολή, θέλω να σε ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού. Το βάρος μιας τέτοιας απόφασης είναι τόσο μεγάλο, όσο σημαντικοί είναι και οι λόγοι που με οδηγούν σε αυτή μου την κίνηση.

 

    Από αυτή την Διοίκηση, δεν έλειψαν τα προβλήματα που κατέληξαν να είναι τεράστια, ούτε οι συνεχείς διαφωνίες. Υπήρξαν μονομερείς αποφάσεις σε πολλά θέματα, οι συνεχείς επισημάνσεις μου για αλλαγή αυτής της πορείας, έπεφταν στο κενό και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να βρίσκεται σήμερα διαλυμένη όπως ήταν επόμενο. Έδωσα όπως όφειλα όσες γνώσεις και εμπειρία είχα αποκτήσει στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και την Πολιτική Προστασία. Το έκανα γιατί πίστεψα ότι έχει έρθει προ πολλού ο καιρός να αλλάξει συνολικά το μοντέλο Διοίκησης σε αυτό το τμήμα, να εφαρμοστούν εντελώς νέες τακτικές και νοοτροπίες και να αφήσουμε πίσω μας ημέρες και χρόνια κακής και προβληματικής διαχείρισης. Κυρίως, πίστεψα σε ένα κοινό όραμα, που είχε όνομα, περιεχόμενο και σχέδιο για την Υπηρεσία και τους Πολίτες.

 

   Από τότε που ανέλαβα τη θέση εργάστηκα μόνο σε αυτή την κατεύθυνση, πάντα πιστός σε αυτό το αρχικό όραμα. Δηλαδή, να κάνουμε ισορροπημένη διαχείριση, με σκληρή καθημερινή δουλειά και να φέρουμε καλά αποτελέσματα στην καθημερινότητα αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αλλά να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς αλαζονεία, χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς κομπλεξισμούς και ακρότητες που κάνουν την Πολιτική Προστασία αναποτελεσματική και ανίσχυρη, αντί να εστιάζει στον κάθε δημότη του Δήμου μας με ουσία.

 

   Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει, υποσχεθεί και συμφωνήσει να κάνουμε, στην διάρκεια της συνεργασίας μας άλλαξαν μορφή.

 

   Γνωρίζουμε όλοι ότι για να δουλέψει σωστά μια υπηρεσία χρειάζεται έλεγχος, συνέπεια, πλήρη ενότητα, ομαδικότητα και συνεργασία.

 

   Δουλεύοντας σε ομάδες, έχοντας συνεργασία,  μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε και βελτιωνόμαστε. Δίνουμε αλλά και παίρνουμε πράγματα από τους άλλους, συνέχεια. Η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων είναι συνεχής μέσα σε μία ομάδα, και εμείς, ως μέλη της ομάδας αυτής, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε αυτή τη ροή και την κίνηση. Να είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε, ώστε η δική μας συνεισφορά να κάνει τη διαφορά στο συνολικό αποτέλεσμα.

 

   Σε μία αποτελεσματική και επιτυχημένη ομάδα, υπάρχει εμπιστοσύνη και επικρατεί η ευγενής άμιλλα μεταξύ των μελών της. Συνεισφέρουν όλοι ισότιμα, προσπαθούν και θέλουν όλοι το ίδιο, να πετύχουν τον κοινό στόχο που έχουν θέσει ως ομάδα. Βέβαια προσπάθησα πάρα πολύ για να έχουμε μια αποτελεσματική και επιτυχημένη ομάδα και ως ένα σημείο τα κατάφερα αρκετά καλά, έως και τη λήξη της αντιπυρικής του 2020. 

 

   Σε μία ΜΗ επιτυχημένη ομάδα, δεν προσφέρουν όλοι το ίδιο. Επικρατεί ανταγωνισμός, μεταξύ των μελών της, δεν υπάρχει σωστή ανταλλαγή πληροφοριών, και ούτε μοιράζονται τις γνώσεις τους. Ο στόχος του καθενός, δεν είναι η επίτευξη του κοινού στόχου της ομάδας, αλλά η επίτευξη προσωπικών στόχων και βλέψεων που μπορεί να έχει ο καθένας. Ουσιαστικά δουλεύουν μόνοι, θεωρητικά νομίζουν ότι δουλεύουν ως ομάδα. Δυστυχώς αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα, αυτό το κλίμα ζήτησα να αλλάξει αρκετές φορές εδώ και (4) μήνες από τον αντιδήμαρχο όπου και το δημιούργησε, αλλά πάντα απέφευγε τη κουβέντα και αδιαφορούσε.

 

   Στην πρώτη ομάδα, τα μέλη της είναι παραγωγικά, κάτι που ήμασταν...  Στη δεύτερη ομάδα, τα μέλη της καταστρεπτικά κάτι που είναι σήμερα και αυτό είναι ολοφάνερο και είναι και ο λόγος της παραίτησης μου.

 

   Οι κανόνες εξασφαλίζουν την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της, διασφαλίζουν την κατάλληλη επικοινωνία, θέτουν τις βάσεις για καλή ατμόσφαιρα και επίσης μας οριοθετούν, ώστε να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όσο και αν προσπάθησα για να υπάρχει σειρά και έλεγχος πάντα έβρισκα εμπόδια και έναν αντιδήμαρχο που αντί να θέλει να βάλει σειρά έκανε το αντίθετο και τους τελευταίους (4) μήνες είχε δημιουργήσει δύο ομάδες, οι δικοί μου και οι δικοί σου,  δηλαδή αυτοί που κάνουν ότι θέλουν, πάνε όπου θέλουν, δεν δίνουν σε κανένα αναφορά, χρησιμοποιούν τα οχήματα για προσωπική τους χρήση ακόμα και για βόλτα.  Και οι άλλοι.. που είναι συνεπείς, δεν κάνουν ότι θέλουν, πάντα ρωτάνε και ακολουθούν τους κανόνες και τους νόμους.

 

   Δεν εισακούστηκα, εισπράττοντας ειρωνεία και απαξίωση. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μην επικοινωνούμε πλέον ούτε με εσένα αλλά ούτε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας όπου είναι απαραίτητη η προσωπική επαφή στην συνεργασία. Έτσι διαμορφώθηκε ένα κλίμα κάτω από το οποίο ουδείς θα κατάφερνε να συνεχίσει την συνεργασία του και κυρίως την δουλειά του.

 

   Αποχωρώντας από μία θέση που υπηρέτησα, έχοντας τις γνώσεις κ την εμπειρία με συνέπεια και μεγάλη όρεξη, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο μεγάλο αγώνα που έδωσα με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Υπηρεσίας και των υπαλλήλων, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της Υπηρεσίας.

 

   Με την προμήθεια αυτών των εργαλείων, ενισχύεται η δυναμική της υπηρεσίας, τόσο ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών όσο και ως προς το χρόνο επέμβασης.

 

   Στον νέο εξοπλισμό , συγκαταλέγονται νέα γεννήτρια ρεύματος, προβολέας με τρίποδο, αλυσοπρίονα, αντλίες βενζίνης για άντληση υδάτων, σκάλες αλουμινίου, ηλεκτρικό μηχάνημα κατεδάφισης, μπαλαντέζα ρεύματος, που θα παραλάβει η υπηρεσία τις επόμενες μέρες. Επίσης η υπηρεσία και οι υπάλληλοι έχουν για πρώτη φορά παραλάβει κράνη πυρόσβεσης, στολές αντιπυρικές, μπότες αντιπυρικές, μάσκες σιλικόνης, αντιπυρικές κουκούλες, φακούς κεφαλής, γάντια αντιπυρικά, μπουφάν και γιλέκα,  όπως επίσης πλέον όλα τα οχήματα θα έχουν φάρους led μιας και παραλάβαμε ακόμα τέσσερις μικρούς φάρους led και δυο μεγάλους για τα οχήματα που δεν είχαν, και συγκεκριμένα για τα δυο μεγάλα πυροσβεστικά. Ακόμα έχω προτείνει την επισκευή σε όλα τα μικρά οχήματα 4x4 των δεξαμενών και των αντλιών, επίσης είχα προτείνει και παρέλαβα πινακίδες που αφορούν εξόδους διαφυγής με αρίθμηση όπως και πινακίδες ενημέρωσης των πολιτών για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών και ενημέρωση για ιρλανδικές διαβάσεις. Φεύγω έχοντας δρομολογήσει και ενισχύσει την υπηρεσία με νέο εξοπλισμό που ποτέ δεν είχε, αφήνοντας εργασίες που πρέπει να γίνουν και δρομολογηθεί για τους επόμενους μήνες.

 

   Κάθε παραίτηση πονάει, δημιουργεί αισθήματα οργής, λύπης και έντασης.

 

   Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία.

 

 

    Με εκτίμηση

 Αντώνης Γκίνης

 

   Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – ανακοίνωση του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας,Χαράλαμπου Γαλάνη, σχετικά με την παραίτηση του Αντώνη Γκίνη από τη θέση του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου:


   Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο κ. Αντώνης Γκίνης να υποβάλλει την παραίτησή του από την Πολιτική Προστασία.


   Είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Γκίνης δεν παραιτήθηκε νωρίτερα όταν έληξαν οι συμβάσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου τον Οκτώβριο του 2020, συναδέλφων του για τους οποίους δήθεν ενδιαφερόταν και γιατί σήμερα που έχει λήξει η δική του σύμβαση, ανακάλυψε τις διαφορές – διαφωνίες με τη δημοτική αρχή και απέστειλε επιστολή παραίτησης. Φαίνεται ότι η υπομονή του εξαντλήθηκε μόλις σταμάτησε και η υπαλληλική του σχέση με τον δήμο.


   Ειδικά για τον κ. Γκίνη, επειδή τύγχανε της εμπιστοσύνης της διοίκησης του δήμου, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να παραμείνει και να απασχολείται στην υπηρεσία (αμειβόμενος φυσικά) μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου και μέχρι το τέλος του 2020. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι ενώ με την από 9/1/2021 επιστολή παραίτησής του επιθυμεί να απεμπλακεί από την πολιτική προστασία του δήμου, στις 7/1/2021 υπέβαλε αίτηση για τη θέση ΥΕ Εργατών Πολιτικής Προστασίας στην τρέχουσα προκήρυξη του Δήμου Σαρωνικού.


   Από το κείμενο της παραίτησής του, κρατάμε με χαρά όσα αναφέρει για τον νέο εξοπλισμό (νέα γεννήτρια ρεύματος, προβολέα με τρίποδο, αλυσοπρίονα, αντλίες βενζίνης κλπ), ο οποίος προμηθεύτηκε με ενέργειες της δημοτικής αρχής, κατόπιν συνεννόησης με τους υπαλλήλους – στελέχη της πολιτικής προστασίας που έκαναν γνωστές στη διοίκηση τις ανάγκες της υπηρεσίας. Όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας, με την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2019, βρήκαμε την υπηρεσία της πολιτικής προστασίας πλήρως διαλυμένη και υποστελεχωμένη (με μόλις δύο υπαλλήλους) και με συντονισμένες ενέργειες την αναδιαρθρώσαμε και την ενισχύσαμε και σήμερα λειτουργεί με τρία πληρώματα.


   Επισημαίνουμε επιπλέον ότι στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για περαιτέρω αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, έχουμε ήδη υποβάλλει πρόταση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση ύψους 400.000€.

 

   Κλείνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε μια φιλική συμβουλή:


  Κύριε Γκίνη,


   Είναι απολύτως σεβαστή η απόφασή σας να ακολουθήσετε πλέον πολιτική διαδρομή, σε σχέση με την υπηρεσιακή σχέση που είχατε με τον δήμο μέχρι σήμερα.


   Σας συμβουλεύουμε όμως να μην καταφεύγετε σε ψέματα, όπως αυτό για τη δήθεν παραίτησή σας, γιατί δίνετε στους νέους φίλους που επιλέξατε να έχετε, το βήμα να σας συγχαίρουν για ψευδή στοιχεία.


   Η σεμνότητα και η ταπεινότητα σε σχέση με το «εγώ» και την αυτοπροβολή, τιμά πάντα τους ανθρώπους.

     

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

 

Χαράλαμπος Γαλάνης68845239_10211707852170206_1402909204192165888_n-597x600.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων