Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Καταψήφισε προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα η Λαϊκή Συσπείρωση
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,12/01/2021

 ......

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ......

   Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων του Δήμου στη σχετική ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.


   Αναλυτικά,η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Ηρακλείου έχει ως εξής:


   Η "Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου" καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα  για το 2021 που έφερε η δημοτική αρχή της διοίκησης Μπάμπαλου στο Δημοτικό   συμβούλιο.


   Και  αυτός ο Προϋπολογισμός της διοίκησης του δήμου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος στις κατευθύνσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Κανόνας βασικός είναι και πάλι φέτος  ο προϋπολογισμός να υπακούει στους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς. Η  κατεύθυνση  ΕΙΝΑΙ θέλεις να καλύψεις το λειτουργικό σου κόστος πρέπει να έχεις αυξημένα τα ιδία έσοδα, δηλαδή έσοδα από την φορολόγηση των δημοτών μέσω των παράβολων, των τελών, των  τροφείων, που και σ' αυτόν τον προϋπολογισμό καλύπτει περίπου το 60% των εσόδων.


   Η σταθερή μείωση της τακτικής κρατικής  επιχορήγησης βάζει συνεχή βάρη για τη λειτουργία του δήμου στους δημότες.  Έτσι και η φετινή κρατική επιχορήγηση για το 2021 παραμένει στα ίδια με τα περσινά επίπεδα αν και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.


    Η διοίκηση του Μπάμπαλου το αποδέχεται πλήρως αυτό το θεσμικό πλαίσιο αυτό φάνηκε και από την  εισηγητική ομιλία του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ο οποίος ζήτησε να φέρουμε όλοι μαζί... σε πέρας και αυτό το έργο.... Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν παρών ασκώντας κριτική όχι για το αντιλαϊκό περιεχόμενο του προϋπολογισμού, αλλά για διαχειριστικά ζητήματα, καθώς συμφωνούν επί της ουσίας στον χαρακτήρα του προϋπολογισμού στην κατεύθυνση της επιπλέον φορολογίας των δημοτών για να βρεθούν χρήματα για τη λειτουργία του Δήμου.

          

 

«ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ»

 

   Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι  έχουν υποστεί τεράστια αφαίμαξη την  τελευταία δεκαετία στο εισόδημα τους  και στο  γκρέμισμα των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και όλα αυτά συνεχίζονται  λόγω πανδημίας. Το χρηματικό υπόλοιπο από τις προηγούμενες χρονιές που περηφανεύεται η δημοτική αρχή ότι έχει, προέρχεται από την υπερφορολόγηση των δημοτών και  σ' αυτούς πρέπει να γυρίσει με ακόμα περισσότερες ελαφρύνσεις. Μετά τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων χώρων  προέκυψαν 65.000 τ.μ. επιπλέον που θα αυξήσουν τα έσοδα του  Δήμου στα ανταποδοτικά τέλη το 2021, έτσι θα μπορούσαν να γίνουν   πολύ πιο ουσιαστικές  μειώσεις και όχι  να συμμορφωθούν με  την κυβερνητική απαίτηση για τη δημιουργία πλεονασμάτων.  

 

   Ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων που μείωσε φέτος ο Δήμος ήταν για χρόνια από τους ποιο υψηλούς των όμορων δήμων, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς παραμένουν τα ίδια,  οι εισφορές των δημοτών στα προγράμματα του δήμου παραμένουν τα ίδια, τα δημοτικά τέλη των καταστημάτων γραφείων είναι τα ίδια με αυτά που πληρώνει  μια επιχείρηση ένα εργοστάσιο.


   Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν μπορούσε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, όπου είναι καθαρό από που εισπράττονται τα χρήματα και που πηγαίνουν η αντιλαϊκή κατεύθυνση του δεν μπορεί να κρυφτεί.   Πάγια θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι πως  τα δημοτικά τέλη συνιστούν μορφή πρόσθετης φορολογίας των δημοτών και πρέπει να καταργηθούν! 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


   Το Τεχνικό πρόγραμμα  αποτυπώνει τις  ιεραρχήσεις  και τις  προτεραιότητες  που βάζει ο Δήμος για την επόμενη χρονιά.


·         Από τα 7 νέα έργα που αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα τα   6 είναι έργα που προγραμματίστηκαν για το 2020 και δεν γίνανε.

·         Από ότι φαίνεται οι προκάτ αίθουσες για τα νηπιαγωγεία ήρθαν για να μείνουν. Πουθενά δεν αναφέρεται εξεύρεση χώρων για  κατασκευή νέων νηπιαγωγείων.

·         Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να λέμε  να βρεθούν πόροι να γίνουν έργα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των "λεγόμενων θεομηνιών" με έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά.

·         Να αρχίσει ο έλεγχος στατικότητας όλων των δημόσιων κτιρίων.

·         Έργα κατασκευής ασφαλών πεζοδρομίων με συγκεκριμένο σχέδιο.

·         Δημιουργία ελεύθερων χώρων για άθληση χωρίς την προϋπόθεση εγγραφής σε κάποιο σωματείο.

·         Τα ποσά που δίνονται για τη λειτουργία, τη συντήρηση και τις επισκευές στα σχολεία είναι  πολύ πίσω από τις ανάγκες, ενώ δεκάδες σχολεία του δήμου μας έχουν ανάγκη ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας.

·         Συνεχίζονται  επισκευές, οι γνωστές «αναπλάσεις» υπαρχόντων πλατειών αλλάζουμε το γκαζόν με πλάκες και το αντίστροφο. Η ανάγκη για εξεύρεση, δημιουργία ελεύθερων χώρων είναι ακόμα μεγαλύτερη  τώρα  λόγω της πανδημίας.

·         Η διάνοιξη της Μελίνας Μερκούρης  είναι έργο που θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που θα δημιουργηθούν  στην περιοχή μας (καζίνο της Πάρνηθας..) και όχι για την αποσυμφόρηση της Πολυτεχνείου. Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει και είναι υπέρ σ' έργα που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων εκεί που  ζούνε, κινούνται  και εργάζονται.

 

   Από πλευράς μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα υπερασπιζόμαστε έργα που έχουν στόχο τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες και τους λαϊκούς αγώνες που γίνονται για την ικανοποίηση τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!

      

-  Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

-  Πάγωμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων για μικροχρέη στο Δήμο.

-  Πάγωμα των διακοπών ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς.

-  Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και όλα τα μέσα.

-   Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία. Ανέγερση νέων  νηπιαγωγείων.

-  Βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-  Τη δωρεάν πρόσβαση για όλους στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου.

-  Την ενίσχυση από το κράτος των δομών υγείας και πρόνοιας στην πόλη μας.

-  Την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση των γειτονιών μας.

-  Την αναβάθμιση και επέκταση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου σε κάθε γειτονιά.

-  Όχι στην καταστρατήγηση του 5θημερου των εργαζομένων, πρόσληψη προσωπικού για τις έκτακτες ανάγκες.

 

-  Σύγχρονο νεκροταφείο που θα σέβεται τη μνήμη των νεκρών μας.laikhsyspeirosh33333333.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων