Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Ν. Χαλκηδόνα: Διαμαρτυρία γονέων στην υπουργό Παιδείας για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,11/01/2021

 .......

Για επικοινωνιακό σόου με ντεκόρ τους μαθητές κάνει λόγο ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας.Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης .......

   Τα αιτήματα για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα μετέφεραν εκπρόσωποι γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο επισκέφτηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να επιθεωρήσει το άνοιγμα των σχολείων.


   Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Ν. Χαλκηδόνας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αρετή Περιβόλα, αλλά και ο Νίκος Σερετάκης, δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουν ζητήσει οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, τονίζοντας τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των γονέων τόνισαν το γεγονός ότι στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας, υπάρχει καινούργια κενή αίθουσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, μαζί με την πρόσληψη εκαπιδευτικών, για την αραίωση των τμημάτων του σχολείου.


   Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως, για ακόμη μια φορά, επικαλέστηκε τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία όλης της χώρας.


   Στην επίσκεψη της υπουργού Παδείας,αλλά και στην στάση του Δημάρχου της πόλης,Γιάννη Βούρου,αναφέρθηκε με δήλωση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,Νίκος Σερετάκης.


   Αναλυτικά,η δήλωση του επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. έχει ως εξής:


   Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και ο Δήμαρχος κ Βούρος γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου. Είναι άλλωστε συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό  στα σχολεία  τα οποία ανοίγουν με όλα τα προβλήματα που είχαν όταν έκλεισαν, και μάλιστα υπό χειρότερες επιδημιολογικές συνθήκες σήμερα.


   Τα όσα ανέφεραν στην κ Υπουργό οι εκπρόσωποι του συλλόγου και της ένωσης γονέων, οι οποίοι αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ, είναι η φωνή της απλής λογικής, τα πάγια αιτήματα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιμένει να μην ικανοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ: άμεσα μέτρα για μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ.


   Είναι  τουλάχιστον απαράδεκτη η αποστροφή της ΓΓ του Υπουργείου κ Γκιόκα ότι καλά κάνουν και ανησυχούν οι γονείς γιατί έτσι θα τηρούνται τα μέτρα, όταν στο διπλανό 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας λειτουργούν δύο 25άρια τμήματα τη στιγμή που υπάρχει καινούργια αίθουσα που παραμένει αχρησιμοποίητη λόγω έλλειψης νηπιαγωγού που δεν προσλαμβάνει το υπουργείο. 


   Χαρακτηριστική είναι και η αφωνία της πολυπληθούς συνοδείας της Δημοτικής Αρχής που κατά τα άλλα ξέρει  να συνωστίζεται για τους φακούς της δημοσιότητας, χωρίς να νοιάζεται για τα μέτρα ασφαλείας.


 

   Η προσπάθεια λοιπόν να αξιοποιήσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας ως ντεκόρ για το ξέπλυμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης  τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 20210111_095030.jpg
20210111_094951.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων