Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Να στηρίξει ουσιαστικά ο Δήμος την τοπική κοινωνία
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,23/11/2020

 .......

Ζητάει ο Δημοτικός Σύμβουλος της "Ενότητας για τη Νέα Ιωνία" και πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,Χρήστος Κανλής ......

  Με ανακοίνωση του,ο Δημοτικός Σύμβουλος με την "Ενότητα για τη Νέα Ιωνία" και πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,Χρήστος Κανλής,ζητάει από τη διοίκηση του Δήμου να σταθεί πιο ενεργά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας με μέτρα στήριξης της.


  Αναλυτικά,η ανακοίνωση του Χρ.Κανλή έχει ως εξής:


  Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας δημιουργούν την απαίτηση για βοήθεια του οργανωμένου κράτους προς  τους πολίτες. Οι Δήμοι αποτελούν μικρογραφία του κεντρικού κράτους με δυνατότητα για ουσιαστική παρέμβαση  στην καθημερινότητα μας.


  Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ισχυρή παρέμβαση του Δήμου μας στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας, πέραν από τα απολύτως απαραίτητα. Ασθενή κοινωνικά αντανακλαστικά για τη δημοτική αρχή η οποία εμφανίζει μία απόλυτα διαχειριστική ταυτότητα σε μία χρονική περίοδο όπου ο κόσμος περιμένει από τους έχοντες εξουσία να υπερβούν εαυτούς. Ταυτόχρονα αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοιού σε δημότες αλλά και εργαζόμενους του Δήμου γεγονός που γεννά ερωτήματα για την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών.


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας πρέπει άμεσα:


  • Να οργανώσει υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους, covid-19, για τους εργαζόμενους του Δήμου που καθημερινά μετακινούνται μέσα στην πόλη αλλά και καθημερινά εξυπηρετούν δημότες (ιδιαίτερα μετά τις θετικές διαγνώσεις που ανακοινώθηκαν από τη δημοτική αρχή σε εργασιακούς χώρους του Δήμου).


  • Να βάλει προτεραιότητες για ανακούφιση και βοήθεια της τοπικής κοινωνίας οι οποίες απαιτείται να  είναι συγκεκριμένες και να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο κοστολογημένες, με χρονοδιάγραμμα και τρόπο εφαρμογής, ακόμα και 8 μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.


  • Να μεριμνήσει για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας και να τους απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη.


  • Να βοηθήσει ουσιαστικά την τηλεκπαίδευση των παιδιών της πόλης μας αγοράζοντας και  διαθέτοντας tablet στους μαθητές.


  • Να εξασφαλίσει την λειτουργία όλων των υπόλοιπων παρεχόμενων υπηρεσιών και προγραμμάτων φροντίζωντας παράλληλα για την αναβάθμιση τους.


  Όλα τα παραπάνω είναι δυνατόν να υλοποιηθούν καθώς ο Δήμος μας έχει επιχορηγηθεί για δράσεις καταπολέμησης του κορονοιού και αυτό που απαιτείται από τη δημοτική αρχή είναι  να βάλει τις κατάλληλες προτεραιότητες.

 

 

  Πλέον οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν αυτοδιοικητικά σχήματα που θα αφήσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας λογικές ικανοποίησης μικρο αιτημάτων και μικρο ρουσφετιών. Οι δημοτικές αρχές πρέπει να έχουν κοινωνικά αντανακλαστικά, να παρεμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες με οραματικό πρόγραμμα ενταγμένο στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής.kanlis.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων