Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Χωρίς καθηγητή Χημείας το Λύκειο Μίλτος Κουντουράς
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,23/11/2020

 ......

Επιστολή-παρέμβαση της κυρίας Ευαγγελίας Καπετάνου, Επίτιμης Διευθύντριας 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητή χημείας στο 3ο Λύκειο ΝΦ από την αρχή της χρονιάς.  .......

  Η Επίτιμη Διευθύντρια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας “Μίλτος Κουντουράς”, Ευαγγελία Καπετάνου,έκανε την παρακάτω βαρυσήμαντη (λόγω της θέσης της) παρέμβαση αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητή χημείας στο 3ο Λύκειο ΝΦ από την αρχή της χρονιάς:


«Κορώνα των επιστημών θαυματουργή Χημεία,

  που μέσα από τα σκύβαλα στολίδια βγάζεις και πετράδια…»

                                                                          Κωστής Παλαμάς

 

   Η Νέα Φιλαδέλφεια απέχει από το κέντρο της Αθήνας μόλις 12 χιλιόμετρα, άρα τα σχολεία της δεν ανήκουν στα δυσπρόσιτα! Και όμως ακόμα και σήμερα, (20- 11-2020), στο 3ο Λύκειο (πρώην Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο) Νέας Φιλαδέλφειας, δεν διδάσκεται το μάθημα της Χημείας, λόγω έλλειψης Χημικού!!!

Η Χημεία εκτός από «Κορώνα των επιστημών…» είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, με ό,τι συνεπάγεται, για τους μαθητές του Λυκείου, η μη διδασκαλία του, επί τρεις περίπου μήνες.

 

    Πληροφορηθήκαμε την έλλειψη Χημικού, χάρη σε μία ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Η ανακοίνωση μάς προωθήθηκε μέσω του e-mail του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.


  Επικοινώνησα με το σχολείο να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει, και μου είπαν τα εξής: Στο σχολείο τα δύο τελευταία χρόνια ανήκει, οργανικά, ένας μεταλλειολόγος ο οποίος θα δίδασκε το μάθημα της Χημείας, αλλά ζητεί και λαμβάνει κάθε χρόνο απόσπαση. Για την κάλυψη του λειτουργικού κενού που δημιουργείται, προσλαμβάνεται αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Κατά το τρέχον διδακτικό έτος 2020 -2021, άλλαξε ο τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών και, σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3344 τ.Β΄, 10 Αυγούστου 2020), η πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού γίνεται με ειδική προκήρυξη της θέσης, την οποία κάνει ο υπουργός Παιδείας (!!!).


  Η θέση προκηρύχτηκε, προσέλαβαν έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος όμως παραιτήθηκε! Στην ερώτησή μου: « Γιατί τότε δεν προσελήφθη ο αμέσως επόμενος στον πίνακα εκπαιδευτικός;» έλαβα την αδιανόητη, ακόμα και για «επιτελικό» κράτος απάντηση: «Δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί πρέπει η υπουργός (!) να επαναπροκηρύξει τη θέση».(!!!) Κανένα σχόλιο…


  Στο παρελθόν το σχολείο μας όχι μόνον λειτουργούσε, άψογα, από διδακτική άποψη, αλλά ανήκει στα Δημόσια Σχολεία που, διαχρονικά, έχουν τιμηθεί με πανελλαδικές και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, χάρη στο ιδιαίτερο ζήλο των εκπαιδευτικών που το στελέχωναν και την ποιότητα των μαθητών που φοιτούσαν σ’ αυτό.

 

  Αλλά και κατά την «Αγέλαστη Άνοιξη», που θα ’λεγε κι’ ο Λουντέμης, την Άνοιξη του 2020, η υπουργός Παιδείας, προκειμένου να δει με τα μάτια της πως μπορεί να γίνει η τηλεκπαίδευση σε εποχή καραντίνας, στο γραφείο της Διεύθυνσης του 3ου Λυκείου πήρε τα «πρώτα της μαθήματα», κι ας μην αναφέρθηκε ποτέ, στις ειδήσεις, το όνομα του σχολείου!


  Αναρωτιέμαι γιατί; Μήπως επειδή το σχολείο εκτός από αριθμό έχει και ονοματεπώνυμο; Και μάλιστα το ονοματεπώνυμο ενός προοδευτικού παιδαγωγού;;;

 

  Το σχολείο, το έτος 1994, ζήτησε και, με σύμφωνη γνώμη τού τότε Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας και σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  κατόρθωσε να του δοθεί η επωνυμία: «Μίλτος Κουντουράς», την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.


  Χάρη στο Λύκειο «Μίλτος Κουντουράς», που πρώτο άνοιξε το δρόμο, πολλά Δημόσια Σχολεία έχουν, πλέον, ως επωνυμία τους, όχι το όνομα ενός οικονομικού ευεργέτη, αλλά το όνομα ανθρώπων της Παιδείας, των Επιστημών και της Λογοτεχνίας.


  Γι’ αυτό, λοιπόν, το ιστορικό σχολείο, το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», «Ζητείται ελπίς» ή μ’ άλλα λόγια «Ζητείται Χημικός», που θα αναλάβει υπηρεσία… ΕΧΘΕΣ!

 

 Νέα Φιλαδέλφεια, 20 Νοεμβρίου 2020

 

Ευαγγελία Καπετάνου

Χημικός,

 

Επίτιμη Διευθύντρια 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς»miltkount.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων