Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της Συμμαχίας Πολιτών είναι τα ψεύτικα προφίλ και τα ψέματα.
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,24/11/2020

 ......

Απάντηση της Παράταξης στα διαδικτυακά trolls με επιχειρήματα και πραγματικά γεγονότα - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου ......

  Από το γραφείο τύπου της “Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


  Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μια σειρά ενεργειών στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο που έχουν στόχο τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.


  Ψεύτικα προφίλ, με ονόματα και φωτογραφίες που δεν παραπέμπουν σε πραγματικά πρόσωπα, διασπείρουν ψέματα και ανακρίβειες, σε μια προσπάθεια να αθωώσουν την αποτυχημένη διοίκηση Καρπέτα και να στρέψουν την προσοχή μακριά από τα οικονομικά “κατορθώματα” που έκανε, αλλά και από αυτά που την σταματήσαμε και δεν έκανε. Δεν έχουν τα επιχειρήματα ούτε τα κότσια να αντιπαρατεθούν μαζί μας δημόσια, με οποιαδήποτε ιδιότητα, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και χρησιμοποιούν το σκοτάδι, στη λογική “πες -πες κάτι μένει”.


  Επιχειρούν να ξεπλύνουν την απαράδεκτη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.


Αυτοί που:

 • Έδωσαν 200.000 ευρώ για ένα γήπεδο 5χ5, όταν ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας πλήρωσε για 3 γήπεδα 125.000 ευρώ.  

 • Επιχείρησαν να δώσουν 2.000.000 ευρώ για ένα αγροτεμάχιο (Κούρου) που έχει αντικειμενική αξία 256.000 (τους τα έκοψε η προσφυγή της Συμμαχίας Πολιτών).

 • Αυτοί που επιχείρησαν να δώσουν 800.000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική στο Κτήμα Κουτσουμπέλη, για μια απευθείας αγορά και όχι δεσμευμένο ακίνητο.

 • Πλήρωναν για μια μεταφορά από το 1ο δημοτικό στην Κοινωφελή (800 μέτρα) 5.000 ευρώ.

 • Επέτρεψαν να δημιουργηθεί οφειλή 515.000 ευρώ στο Δήμο, από τον μισθωτή του ακινήτου (καφετέρια) στο Σκεπαστό της Αττικής οδού, από μια μίσθωση που είχε λήξει με απόφαση δικαστηρίου από το 2016 (!) και ψήφιζαν στο δημοτικό συμβούλιο την “παράτασή” της.

 • ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ προέβησαν σε άρση της δέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού του παραπάνω οφειλέτη στις 31.12.2018, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα .

 • κ. Σαραούδα, η σιωπή σε αυτά είναι συγκάλυψη των υπευθύνων της απώλειας 515.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο....είναι συνευθύνη.

 • Έβαζαν τα παιδιά τους σε οργανισμούς, όπου συμμετείχαν στη διοίκηση, για δουλειά, όπου δεν υπήρχε χώρος και ενημέρωση για κανένα άλλο άνεργο παιδί της Μεταμόρφωσης.

 • Αναφέραμε ενδεικτικά μερικά από τα κατορθώματα της διοίκησης Καρπέτα (και του ιδίου και των συνυπεύθυνων μελών της διοίκησής του).


  Αυτό το καθεστώς ηττήθηκε συντριπτικά τον Μάιο του 2019. Η αγωνία τους και ο φόβος τους είναι ότι θα μείνουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής για πολλά χρόνια. Γι' αυτό και χρησιμοποιεί σκοτεινές μεθόδους για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, αυτούς που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην αποκάλυψή του.  Ανάμεσα στο σωρό των ψεμάτων που διακινούν είναι πως “ η Συμμαχία Πολιτών τα έχει βρει με τη διοίκηση Σαραούδα”.


Σταχυολογούμε μερικά από τα ψέματα:


 1. Η Συμμαχία Πολιτών δε λέει τίποτα για τα δημοτικά τέλη της διοίκησης Σαραούδα, ενώ είχε αντιδράσει για τα ίδια τέλη της διοίκησης Καρπέτα.


Η αλήθεια: Το Νοέμβριο του 2019 στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση του κ. Σαραούδα την ψήφισαν οι παρατάξεις Σαραούδα, Καρπέτα και Νάνου. Η Συμμαχία Πολιτών ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ. Τα trols όμως επιμένουν στο ψέμα. Η αλήθεια στο βίντεο της ψηφοφορίας (Δείτε το ΕΔΩ) και στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.


 1. Ο Β. Καραβάκος είναι αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μετά από πρόταση Σαραούδα (υπονοώντας ότι πρόκειται για συναλλαγή των δύο παρατάξεων).


Η αλήθεια:

Ο νόμος ορίζει ότι ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προέρχεται από την αντιπολίτευση. Γι' αυτό και στην Οικονομική Επιτροπή αντιπρόεδρος είναι ο Β. Καραβάκος από τη Συμμαχία Πολιτών και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Κ. Κολοβός από την παράταξη Καρπέτα.


 1. Η Συμμαχία Πολιτών έχει ορίσει στις σχολικές επιτροπές μέλη που πήρανε λιγότερους από 40 σταυρούς στις εκλογές (υπονοώντας ανεπάρκεια)


Η αλήθεια:

Η Συμμαχία Πολιτών όρισε εκπροσώπους στις σχολικές επιτροπές όχι με κριτήριο τους σταυρούς αλλά την πολιτική και γνωστική επάρκεια για το αντικείμενο. Έτσι στις θέσεις τακτικών και αναπληρωματικών μελών όρισε τους: Χρήστο Δερμεντζόπουλο, τακτικό καθηγητή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Ευαγγελία Τσαπατσάρη, διδάκτορα Κοινωνιολογίας, πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Πανελλήνιος σύλλογος), εργαζόμενη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μάνο Καξηρή, μαθηματικό, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στην πόλη μας. Στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο η εκπροσώπησή μας.


  4. Η Συμμαχία Πολιτών άφησε – μαζί με την παράταξη Σαραούδα εκτός όλων των επιτροπών την παράταξη του κ. Νάνου.


Η αλήθεια:

  Η παράταξη του κ. Νάνου αρνήθηκε όλες τις προτάσεις μας να συμμετέχει στις σχολικές επιτροπές και στο ΔΣ της Κοινωφελούς, όπου δηλώσαμε (σε όλες) ότι αν επιθυμούν οι άλλες παρατάξεις, που υπολείπονται της Συμμαχίας στο εκλογικό αποτέλεσμα, να συμμετέχουν εμείς ευχαρίστως παραχωρούμε τη θέση μας. Στη σύνθεση των σχολικών επιτροπών με παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο συμφωνήθηκε η εκπροσώπηση όσων παρατάξεων επιθυμούν και δε συμμετέχουν μόνο οι παρατάξεις που δεν ήθελαν (Νάνου, Πεπαρίδη). Στο ΔΣ, δε, της Κοινωφελούς αποτρέψαμε την αχαρακτήριστη και αντιδημοκρατική απόπειρα Καρπέτα να πάρει και τις δυο θέσεις που αναλογούν στην αντιπολίτευση, αποκλείοντας έτσι όλους τους άλλους. Δείτε το ΕΔΩ


  5. Η Συμμαχία Πολιτών συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, παρά το ότι ο νόμος Θεοδωρικάκου συρρίκνωσε την αντιπολίτευση.

Η αλήθεια:

  Ο αντιδημοκρατικός νόμος Θεοδωρικάκου εξασφαλίζει 5 έδρες στον κ. Σαραούδα και από 1 στις δυο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (σύνολο 7). Σε περίπτωση που κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης εκ των δυο μεγαλύτερων δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή τότε η έδρα δεν πάει σε επόμενη παράταξη της αντιπολίτευσης, αλλά στη διοίκηση! Αν η Συμμαχία Πολιτών δεν έπαιρνε την έδρα, τότε θα είχαμε σύνθεση 6 -1 ή και 7-0! Η πρόταση να μη συμμετέχουμε πουθενά σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν είναι λογική, αφού μας στερεί τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που μας έστειλε το εκλογικό σώμα να κάνουμε, τον έλεγχο της διοίκησης. 

Δείτε ΕΔΩ   Η Συμμαχία Πολιτών έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να ξεριζωθεί το καθεστώς της προηγούμενης διοίκησης, για να σωθούν τα εκατομμύρια του δημοτικού ταμείου, για να σταματήσει η αιμορραγία του δημοτικού ταμείου, προς όφελος κάποιων ολίγων.


  Η ματαίωση της αγοράς του οικοπέδου Κούρου, η επανεξέταση του κτήματος Κουτσουμπέλη, η αποχώρηση από το πανάκριβο νοικιασμένο Δημαρχείο, η αποχώρηση από το Σύνδεσμο της Πάρνηθας, η διάσωση της παλιάς εκκλησίας ενοχλούν όσους δε φαντάζονταν ότι μπορεί να βρεθούν εκτός διοίκησης, ότι μπορεί κάποιος να τους σταματήσει. 


  Ταυτόχρονα η Συμμαχία Πολιτών δίνει τον αγώνα με επιχειρήματα και θέσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολλών απέναντι στα σχέδια για Mall, για ΣΒΑΚ που εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα, για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της μόλυνσης από την πυρκαγιά Λεβεντάκη.


  Καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τολμά να λύνει γόρδιους δεσμούς, όπως αυτός του 2ου Λυκείου κ.α.


  Όσες βρώμικες μεθόδους και να επιλέξουν κάποιοι, οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν. Το δημοτικό ταμείο – όσο εξαρτάται από τη Συμμαχία Πολιτών – θα παραμείνει κλειστό για τους πονηρούς.


 

  Έφτασε η ώρα οι υπαίτιοι να πληρώσουν για τη βλάβη που έχουν προξενήσει στο Δήμο της Μεταμόρφωσης. karkalpetr.jpg
dhmsymb1.jpg
dhmsymb2.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων