Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο και παρά τις ελλείψεις την τηλεκπαίδευση
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,21/11/2020

 ......

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης" .......

  Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία:


  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  για πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς της Β΄Αθήνας


  Η εμμονή  του Υπουργείου  Παιδείας  στην υποχρεωτική  εφαρμογή  μιας και μόνο  μεθόδου εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές της αυταρχικής αντιεκπαιδευτικής  της πολιτικής,  τη  Διοίκηση της Διεύθυνσης  Β΄Αθήνας.


  Διευθυντές δημοτικών σχολείων και Προϊστάμενες νηπιαγωγείων αποστέλλουν  πρακτικά  συλλόγων  διδασκόντων,  στα οποία   αναφέρονται  οι ελλείψεις   σε  τεχνολογικό εξοπλισμό   τόσο των σχολείων τους, όσο και των  ίδιων και των μαθητών  τους . Μέσα από τα οποία οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι  θα  σταθούν δίπλα στους μαθητές τους με  τον οποιοδήποτε πρόσφορο παιδαγωγικά τρόπο, η Διεύθυνση αδιαφορώντας για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων, πιέζει προκλητικά  τους  συναδέλφους απαντώντας  ότι  είναι υποχρεωμένοι με βάση τον νόμο να εφαρμόσουν τη σύγχρονη εξ αποστάσεως  εκπαίδευση.


  Στον χορό έχουν μπει και μερικοί Διευθυντές και  ορισμένες Προϊστάμενες  σχολικών μονάδων , ευτυχώς ελάχιστοι (τα ονόματά τους  είναι στη  διάθεση  του Δ.Σ. ) οι οποίοι καταρχάς αρνήθηκαν να συνεδριάσουν τους συλλόγους διδασκόντων. Επέμεναν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν  μόνο με σύγχρονη,  άλλοι και άλλες  αρνήθηκαν  να βάλουν  σε ψήφιση τα  σχέδια  πρακτικών που έστειλε  το  Δ.Σ  του συλλόγου  μας, έβγαλαν  από μόνοι τους ανακοίνωση προς τους  γονείς  και  έδωσαν  πρόγραμμα στους  συναδέλφους χωρίς  να ρωτήσουν κανέναν.

 

  Καταγγέλλουμε τη στάση όλων των παραπάνω, διότι οι ενέργειες τους στρέφονται πρώτα και κύρια εναντίον  των μορφωτικών δικαιωμάτων  των  ίδιων  των παιδιών  και στη συνέχεια και  εναντίον  της  παιδαγωγικής  ελευθερίας των εκπαιδευτικών να σταθούν  δίπλα  στους  μαθητές  τους  με κάθε  πρόσφορο τρόπο  παιδαγωγικά  ορθό.  Προκειμένου να εφαρμόσουν την κυβερνητική  πολιτική  που κλείνει τα σχολεία χωρίς να πάρει μέτρα προτιμούν να μείνουν οι μαθητές αβοήθητοι αν δε λειτουργήσει η «σύγχρονη», χωρίς να αναλάβουν και την ευθύνη εφαρμογής της με μέσα. Το  μόνο που τους  ενδιαφέρει  είναι  να  παγιώσουν μεθόδους τηλεκπαίδευσης,  με πρόσχημα  την πανδημία και  για  να  εφαρμόσουν αυτούς τους σχεδιασμούς,    χρησιμοποιούν  κάθε  είδους  εκβιασμό  και εκφοβισμό. Εξάλλου οι 2 πρώτες μέρες απέδειξαν ότι έχει αποτύχει παταγωδώς η δυνατότητα για την εξ αποστάσεως σύγχρονη «τηλε-εκπαίδευση».


  Παράλληλα δυσκολεύουν τους εκπαιδευτικούς με τις άδειες  ειδικού σκοπού,  τις  οποίες  δικαιούνται, με τη δικαιολογία ότι τα σχολεία  είναι  σε αναστολή.  Δε σέβονται τον προγραμματισμό και τις ανάγκες των οικογενειών, αφού με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπ. Παιδείας (18/11) θέτουν επιπλέον περιορισμούς στη χορήγηση  των αδειών ( ηλικία τέκνων, τρόπος και τόπος παροχής διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού, άλλου μέλους της οικογένειας  στο σπίτι για τη φύλαξη των τέκνων).


  Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας δε φρόντισαν εδώ και 8 μήνες να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.  Και από τη μια δεν επιλύουν τα προβλήματα προσφέροντας ισότιμη εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές  μας και από την άλλη στοχεύουν στην περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


 

  Συνάδελφοι, ψηλά  το κεφάλι. Βοηθήστε  τους  μαθητές μας όπως  εσείς  ξέρετε.  Μην υποκύπτετε  στους  εκβιασμούς  και τις  απειλές.  Ο  Σύλλογος  μας  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» είναι  δίπλα  στον καθένα σας. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Απαντάμε με 24ωρη Γενική Απεργία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στις 26 Νοεμβρίου για όλα τα παραπάνω και ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.peuki-mathites-tilekpaideusi3.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων