Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Συμμαχία Πολιτών:Για να μην ασκήσει ο Δήμος έφεση κατά των εργαζομένων
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,17/11/2020

 ......

Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου,ζητά η Παράταξη - Παρέμβαση του Επικεφαλής,Βασίλη Καραβάκου,στο Δημοτικό Συμβούλιο ......

  Με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Επικεφαλής,Βασίλη Καραβάκου,η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση ζητά από τη διοίκηση του Δήμου να μην ασκήσει έφεση κατά των προσφυγών των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου και να μετατρέψει τις συμβάσεις τουθς σε αορίστου χρόνου,όπως και έκρινε το αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν.


  Αναλυτικά,τα σπουδαιότερα σημεία της παρέμβασης του Βασ.Καραβάκου είναι τα παρακάτω:


Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, από θέση αρχής, είναι υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποδειχθεί ότι έτσι είναι πιο αποδοτική, προς όφελος της κοινωνίας.

Για να λειτουργήσει αυτό χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, με σταθερές σχέσεις εργασίας.

Από αυτή τη θέση μας απορρέει και η θετική στάση μας στο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Θέλουμε όμως να σημειώσουμε ότι η διοίκηση Σαραούδα χρησιμοποιεί το δημοτικό συμβούλιο κατά περίπτωση. Στο προηγούμενο μόλις συμβούλιο με θέμα το ΣΒΑΚ, παραβίασε εξόφθαλμα τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, προκειμένου να οδηγηθεί η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, εκεί όπου έχει πλαστή πλειοψηφία.

-  Σήμερα, αντιθέτως, ενώ μπορεί να αποφασίσει για το ζήτημα των εργαζομένων με ομόφωνη απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή, το φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο, για να μοιραστεί την ευθύνη.

Εμείς θα απέχουμε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ζητάμε να αποφασίσει το αρμόδιο όργανο δηλαδή η Οικονομική Επιτροπή και η ψήφος μας εκεί είναι δεδομένη υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων.


 

  Δείτε το βίντεο ΕΔΩsympolmeta111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων