Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Κουρελόχαρτο έγινε η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,17/11/2020

 .......

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας,της οποίας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπέγραψαν την ανακοίνωση καταγγελίας της απαγόρευσης συναθροίσεων ......

  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Σερετάκης, Δανάη Γκούμα και Γιάννης Ζαχαριάδης συνυπέγραψαν το κείμενο καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης να βάλει το λαϊκό κίνημα στο γύψο.


  Χιλιάδες συνδικαλιστές, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού, νομικοί, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές κομμάτων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβολοι και άλλοι συνυπογράφουν κείμενο καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης της κυβέρνησης να απαγορέψει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τις συναθροίσεις σε όλη την επικράτεια από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο.


  Το κείμενο που υπογράφεται ενάντια στην κυβερνητική απαγόρευση αναφέρει:


  «Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις μέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Ομως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Αλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».


  Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα της εξέγερσης ακούστηκαν μπροστά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και εφέτος


  Σε πείσμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και των επιθυμιών των Αμερικάνων η κυβερνητική απόφαση έγινε ήδη κουρελόχαρτο Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαδήλωσαν μπροστά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία σπάζοντας στην πράξη την απαγόρευση

 


  Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο www.polytechneio2020.gr kkepresvia1.jpg
kkepresvia2.jpg
kkepresvia3.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων