Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Μήνυμα Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,17/11/2020

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου ......

  Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περάματος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - μήνυμα του Δήμαρχου,Γ.Λαγουδάκη,για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:


  Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας απέναντι στην στρατιωτική χούντα των συνταγματαρχών. Ήταν η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, μία από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού.


  Οι νέοι που βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό απαιτώντας «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι έδειξαν με τις πράξεις τους πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.


  Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο φετινός εορτασμός δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια.


  Ωστόσο, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, που κατακτήθηκαν με αγώνα και αίμα.


  Είναι επιτακτική η ανάγκη να τηρούμε όλοι μας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.


  Εξάλλου, η εξεγερμένη νεολαία του Πολυτεχνείου μας θυμίζει πως έχουμε χρέος κι ευθύνη να υπερασπιζόμαστε «τα δίκαια του λαού» και να αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή χειραγώγησής του.


 

  Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν.


 

  Εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους και συνεχίζουμε την προσπάθειά τους για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, για την οικοδόμηση μίας καλύτερης κοινωνίας για τα παιδιά μας.Giannis Lagoudakis Dimarxos Peramatos.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων