Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | Πιστοποίηση του κόμποστ που παράγεται από βιοαπόβλητα
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,10/11/2020

 .....

Από την Ιταλική Εταιρεία Κομποστοποίησης και Βιοαερίου,η οποία συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ - Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Περιφέρειας .......

  Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


  Με συγκεκριμένες ενέργειες και υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πιστοποίησης του κόμποστ που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ, από διαλεγμένα στην πηγή βιοαπόβλητα. Η σχετική πιστοποίηση, η οποία δόθηκε από την Ιταλική Εταιρεία Κομποστοποίησης και Βιοαερίου, είναι η πρώτη που εξασφαλίζεται στην Ελλάδα.

 

  Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από τις 4 Ιούνιου στην ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί σχετικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

 

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρότυπης διαδικασίας ελέγχου, με βάση το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κομποστοποίησης, τόσο η επεξεργασία των βιοαποβλήτων, όσο και η ποιότητα του παραγόμενου κόμποστ πληρούν τις απαιτήσεις και τα όρια που ορίζει η Ιταλική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα λιπάσματα και τα εδαφοβελτιωτικά.

 

  Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

 

 

  «Κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξεις. Πρώτη φορά στην Ελλάδα κόμποστ  που παράγεται από διαλεγμένα στην πηγή δημοτικά βιοαπόβλητα πιστοποιείται ως υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό επιβεβαιώνοντας ότι το παραγόμενο προϊόν αποτελεί δευτερογενές εμπορικά αξιοποιήσιμο υλικό. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης βιοαποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής που στοχεύει να εκτρέψει πάνω από 600.000 τόνους βιοαποβλήτων από την ταφή διασφαλίζοντας 300 νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας οικονομικά οφέλη της τάξης των 30-40 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος και μειώνοντας δραστικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι το οριστικό κλείσιμο αυτού».  IMG_2193.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων