Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Να αξιοποιήσει η Δημοτική Αρχή τις δυνατότητες και πόρους που δίνει το ΥΠ.ΕΣ. στους ΟΤΑ για θωράκιση της υγείας των δημοτών
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,05/11/2020

 ......

Ανοιχτή επιστολή των τεσσάρων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων,Αλέκου Γούλα,Γιάννη Ουσταμπασίδη,Ευτυχίας Παπαλουκά και Πέτρου Λαζαρίδη ......

  Οι τέσσερις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας,Αλέκος Γούλας,Γιάννης Ουσταμπασίδης,Ευτυχία Παπαλουκά και Πέτρος Λαζαρίδης,απηύθυναν προς τον Δήμαρχο της πόλης την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:


 

  Κύριε Δήμαρχε,


  Αν και τα αρμόδια Υπουργεία είχαν όλο το καλοκαίρι στη διάθεσή τους για να διεξαγάγουν έναν εξαντλητικό διάλογο με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, με κοινωνικούς φορείς και με κόμματα και να αντλήσουν συμπεράσματα από την προηγούμενη περίοδο, ώστε να προχωρήσουν σε έναν προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προτίμησαν την εξοικονόμηση πόρων, την αδράνεια και τη σιωπή.


  Τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση στις 3.11.2020, εν μέσω δεύτερου lockdown σε μεγάλους νομούς της χώρας, ενημερώνει πως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών με τους Περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ με αντικείμενο την ενίσχυση της προσπάθειας στην αντιμετώπιση του Covid-19.


  Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε αυστηριοποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών σε όλη τη χώρα, με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί, και ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο του τις επόμενες ημέρες θεσμοθετεί τη δυνατότητα οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να μπορούν να:


1. Προσλάβουν, άμεσα, με 8μηνες συμβάσεις, προσωπικό για να συμβάλει στον αγώνα κατά του κορωνοϊού (από προσωπικό καθαριότητας έως ιατρικό προσωπικό)


2. Κάνουν, άμεσα, προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


3. Προχωρούν, άμεσα, σε προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να κάνουν δωρεές στο σύστημα υγείας.


  Κύριε Δήμαρχε,


  Έχουν επισημανθεί και από φορείς του Δήμου μας οι ελλείψεις σε προσωπικό για την αναγκαία καθημερινή καθαριότητα-απολύμανση σε χώρους όπως αυτοί των σχολείων, των δημοτικών υπηρεσιών όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού κ.λπ.


  Ως εκ τούτου οι δημότες έχουν από εσάς την απαίτηση να αξιοποιήσετε τάχιστα κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που θα υπάρξει εντός των επόμενων ημερών για την πρόσληψη προσωπικού και την προμήθεια υλικών, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις - που έρχονται έστω και με μεγάλη καθυστέρηση - του υπουργείου Εσωτερικών.


  Τέλος, παρά το γεγονός πως η Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τη δέσμευση 1000 rapid tests και 200 μοριακών, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να προσφέρονται οι ανάλογες εξετάσεις. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγκεκριμένη ανάθεση.

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Γιάννης Ουσταμπασίδης

Ευτυχία Παπαλουκά

 

Πέτρος Λαζαρίδης4dsnfnx1.jpegNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων