Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Γ.Θεοδωρακόπουλος:Η διοίκηση του Δήμου κλώτσησε την ευκαιρία να βάλει για συζήτηση το αγκάθι της οδού Βύρωνος
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,04/11/2020

 ......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης - Πεύκης ......

  Από το γραφείο τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


  Η διοίκηση του δήμου μας … κλώτσησε μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Κάτω Πεύκης, μιας μεγάλης περιοχής που έχει να δει έργα από την περίοδο της δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.


-  Τότε (2007-2011) δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της Κορίνθου και των γύρω δρόμων,τότε δημοπρατήθηκε το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο πεζοδρόμιο ολόκληρου του δήμου στην Ελ. Βενιζέλου, η περίφημη «πράσινη διαδρομή» όπως της είχε ονομάσει ο πρώην δήμαρχος,


-   τότε σώθηκε το κάτω μέρος του δάσους Μώραλη και γλύτωσε ο δήμος μας 1.300.000 ευρώ που είχαν καταλογιστεί το 2006 στο δικαστήριο,


-    τότε έγιναν τα μεγαλύτερα έργα ομβρίων που έκαναν ασφαλή ακόμη και στις καταρρακτώδεις βροχές ολόκληρη την περιοχή,


-    τότε έγινε η ανάπλαση και τοποθετήθηκαν όργανα με ISO στις παιδικές χαρές (πάνω από το 3ο Δημοτικό, στην Αποστολοπούλου και βεβαίως στον Άγιο Παντελεήμονα), τότε οριοθετήθηκε η παιδική χαρά στη Βύρωνος.


-   τότε επίσης ανακαινίστηκε ριζικά το γήπεδο του Αστέρα και δημιουργήθηκε «η γειτονιά των νέων»

-    τότε τοποθετήθηκε νέα άσφαλτος στο 65% των δρόμων,


-    τότε άλλαξε η κατεύθυνση της ροής των αυτοκινήτων στην πρώτη γέφυρα, από την Κύμης προς την Αγρινίου και η κυκλοφορία από 12.000 αυτοκίνητα την ημέρα έπεσε στα 1.000 την ημέρα


-    τότε αναβαθμίστηκε η είσοδος της πόλης, στην στρογγυλή πλατεία, στην Πλαπούτα

-    τότε έγιναν οι μελέτες και εγκρίθηκε η τοποθέτηση φαναριών, στην Βύρωνος και στην Ελ. Βενιζέλου,

-    τότε ανακαινίστηκαν ριζικά τα σχολεία,

-    τότε υπήρχε πραγματική καθαριότητα και φροντίδα του δήμου σε κάθε δρόμο της Κάτω Πεύκης.


   Επίσης τότε προχώρησαν οι διαδικασίες και μπήκε σε μια καλή σειρά και η ρύθμιση της υπόθεσης της Βύρωνος, που παραμένει το μεγάλο αγκάθι των κατοίκων αφού με τα έργα της Αττικής οδού την περίοδο Καμάρα-Μαυρίδη μετατράπηκε (δήθεν προσωρινά) σε δρόμο μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου. Κι ενώ είχαμε φθάσει το 2010 ένα βήμα πριν από την τελική λύση, ήρθαν οι εκλογές εκείνης της χρονιάς και δυο μήνες πριν η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου άλλαξε πλώρη. Φυσικά την περίοδο που ακολούθησε ο τότε δήμαρχος (Δ. Φωκιανός) εγκατέλειψε το θέμα. Σιγά που θα ασχολείτο με προβλήματα της Πεύκης. Το ίδιο βέβαια έπραξε στη συνέχεια και ο διάδοχός του (Α. Μαυρίδης).


  Τη σοβαρή υπόθεση της Βύρωνος και των προβλημάτων της Κάτω Πεύκης την έφερε πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η μοναδική ανεξάρτητη παράταξη του δήμου μας. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο κ. Μαυρίδης έφερε για έγκριση κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου Αμαρουσίου που αφορούσε την περιοχή ανάμεσα στη Βύρωνος και την Αττική οδό. Η αποκεντρωμένη είχε κρίνει ότι επειδή η μελέτη επηρέαζε και την Πεύκη έπρεπε να πάρει έγκριση και από το δικό μας δημοτικό συμβούλιο. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην παρέμβασή του όταν ήρθε το θέμα για ψήφιση ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση και να γίνει προηγουμένως συνεργασία των δυο δήμων για το κυκλοφοριακό της Βύρωνος και γενικότερα της Κάτω Πεύκης.


   «Χωρίς να έχουμε αντιπαλότητα με το γειτονικό δήμο έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να δούμε λύσεις και για εμάς. Μην αφήσουμε να πάει χαμένη η ευκαιρία αυτή» είπε. Και έκανε έκκληση σε όλες τις παρατάξεις να σκεφτούν την υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής μιας ολόκληρης περιοχής λόγω των προβλημάτων της Βύρωνος.


   Δυστυχώς την πρόταση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου καταψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δηλαδή του δημάρχου (Μονεμβασιώτης, Ασπραδάκη, Νικολαροπούλου, Κοκορόσκος, Μεντεσίδου, Μπόλας, Πανταζής, Μαμαλάκη, Πιπερίγκος, Ποριώτου, Μουρατίδου, Μαρμαγγιώλης, Τσελέντας, Καρύμπας, Παπανικολάου, Ιωάννου) καθώς και η παράταξη του κ. Κατσαρού (Κυδωνάκης- Διαμαντόπουλος).


  Έτσι συζητήθηκε κανονικά το θέμα και η πλειοψηφία το πέρασε την πρόταση του δήμου Αμαρουσίου, αν και σύσσωμη η αντιπολίτευση την καταψήφισε.


   Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έκανε έκκληση να μην ψηφιστεί αναφέροντας ότι δεν θα ξαναβρεθεί τέτοια ευκαιρία για το δήμο μας «Τώρα έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό όπλο, μην το χάσουμε» είπε.


   Σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Πεύκης εξέφρασε την απορία του για τη σπουδή του κ. Μαυρίδη να εξυπηρετήσει το δήμο Αμαρουσίου, κόντρα στα συμφέροντα των κατοίκων της Κάτω Πεύκης. «Αλήθεια όταν ο δήμαρχος συναντάται με τους δημάρχους των γειτονικών δήμων γιατί δεν βάζει στο τραπέζι και την υπόθεση της Βύρωνος και τα προβλήματα της Κάτω Πεύκης. Και οι πολίτες αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ; Συμβαίνει κάτι;» πρόσθεσε με νόημα.


 

   Και κατέληξε: «Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους».  THEODOR222222.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων