Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Συνεχίζει να αγνοεί τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σαραούδας
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,02/11/2020

 .......

   Η αναβολή της συζήτησης είναι μονόδρομος για τη μη ψήφιση του ΣΒΑΚ,τονίζει σε ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση .....

  Θα παραστεί και θα στηρίξει το αίτημα αναβολής της συζήτησης για το ΣΒΑΚ  η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση και ζητά να πράξουν το ίδιο κι οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έτσι κι αλλιώς συνιστούν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  "Η αναβολή της συζήτησης είναι μονόδρομος για τη μη ψήφιση του ΣΒΑΚ",τονίζεται στην ανακοίνωση της Παράταξης που,εκτός των άλλων κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου και προσωπικά τον Δήμαρχο,Στράτο Σαραούδα,ότι συνεχίζει να αγνοεί τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

  Αναλυτικά,η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση έχει ως εξής:


  Στην προσπάθεια του κ. Σαραούδα για την υπερψήφιση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) χωρίς επαρκή διαβούλευση με τους κατοίκους της πόλης μας και με ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά σχέδια του (υπό σχεδίαση ) Mall, αντιτάξαμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος. Μαζί με το σύνολο της αντιπολίτευσης οδηγήσαμε σε αναβολή τα δυο προηγούμενα δημοτικά συμβούλια λόγω έλλειψης απαρτίας. Ο λόγος είναι η θέληση του κ. Σαραούδα να αγνοήσει τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου και - αξιοποιώντας τις εκτρωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης - να επιβάλλει την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων μέσω της Οικονομικής Επιτροπής. 


  Αν ο κ. Σαραούδας θέλει τη συνεννόηση, όπως λέει, έχει καθαρές επιλογές:


1. Να πραγματοποιήσει εκτεταμένη διαβούλευση με τους κατοίκους της πόλης (έχουμε προτείνει τους τρόπους).


2. Να δεσμευτεί ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (συμβουλευτική η συζήτηση)  θα γίνουν και αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις). 


Κάθε άλλη συμπεριφορά είναι αντιδημοκρατική και έχει στόχο να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση (και πλειοψηφία του εκλογικού σώματος) στην εξυπηρέτηση συμφερόντων αλλότριων από τα συμφέροντα της πόλης μας.


 

Διαδικαστικά, ο τρόπος για να εμποδιστεί η αντιδημοκρατική εκτροπή είναι η απόφαση από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο να αναβάλλει τη συζήτηση του θέματος.


  Η παρουσία όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και η στήριξη της αναβολής εξυπηρετεί το στόχο της προστασίας της πόλης και ακυρώνει τις επιλογές του κ. Σαραούδα.

 

 symmaxiapolitongiatimetamorfosi22.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων