Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Απλήρωτες εδώ και 2 μήνες οι καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,31/10/2020

 .......

Σαν να μην έφτανε αυτό,ο Δήμος προχώρησε στη διακοπή των συμβάσεων σε 5 εξ αυτών,οι οποίοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Ανακοίνωση - καταγγελία της Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης - Πεύκης .....

  Απλήρωτες έχει αφήσει εδώ και δυο μήνες ο δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης τις καθαρίστριες των σχολείων της πόλης μας δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στις ίδιες και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για 23 εργαζόμενες που έδωσαν (και συνεχίζουν να δίνουν) την ψυχή τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να είναι τα σχολεία μας καθαρά. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν να λένε για τη δουλειά που προσφέρουν. Το μεγάλο … ευχαριστώ του δημάρχου είναι ότι δεν φρόντισε να τις πληρώσουν. Και να σκεφτείτε ότι οι μισές περίπου παίρνουν γύρω στα 300 ευρώ το μήνα.


  «Ειλικρινά λυπάμαι για αυτή την κατάσταση, δεν περιμέναμε τέτοια αδιαφορία από τη διοίκηση του δήμου. Είμαστε δίπλα στις καθαρίστριες του δήμου μας και καλούμε τη δημοτική αρχή να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Δεν δικαιούται κανένας να παίζει...» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε ειδικά για το θέμα αυτό τη δημοτική ομάδα της παράταξης (Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, Κώστας Ξανθόπουλος).


  Στο μεταξύ αυτό το διήμερο δημιουργήθηκε ένα μεγάλο θέμα καθώς εντελώς ξαφνικά ο δήμος αποφάσισε να διακόψει τη σύμβαση πέντε εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. Επρόκειτο για μια ανάλγητη απόφαση. Σύμφωνα με τον δήμο οι εργαζόμενοι αυτοί δεν είχαν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία όμως κανένας δεν τους είχε ζητήσει. Και η ερώτηση που έκαναν όλοι τους προς τη διοίκηση του δήμου είναι «γιατί μας προσλάβατε δημοσιεύοντας με ΦΕΚ το διορισμό την ώρα που δεν είχαμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά;».


  Σε αυτή την ερώτηση δεν πήραν ποτέ απάντηση. Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ήταν παρών στη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του δήμου στην είσοδο του δημαρχείου Πεύκης. Εκεί ακούστηκαν πολλά. Και αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι που μένουν τώρα στο δρόμο έχουν το δίκιο με το μέρος τους.


  «Εγώ για να έλθω σαν καθαρίστρια στα σχολεία άφησα άλλη εργασία. Γιατί δεν μου είπατε ότι δεν δικαιούμαι τη θέση και έρχεστε μετά από δυο μήνες και με πετάτε στο δρόμο; Δεν σέβεστε τίποτα. Ούτε και το γεγονός ότι χάνουμε το όπλο της ανεργίας και δεν μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχατε υποχρέωση να μας ενημερώσετε για τα δικαιολογητικά για να τα προσκομίσουμε. Είσαστε ανάλγητοι». Σε αυτά τα λόγια μιας καθαρίστριας συνοψίζεται η πικρία και μαζί η αγανάκτηση όλων.


  ΥΓ1. Το θέμα των καθαριστριών το έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης η δημοτική ομάδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.


 

  ΥΓ2. Οι φωτογραφίες είναι από την είσοδο του δημαρχείου όπου διαμαρτυρήθηκαν οι εργαζόμενοι στα σχολεία οι οποίοι απολύθηκαν αδικαιολόγητα.       diamartsxkath.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων