Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Διεκδικούμε ανυποχώρητα την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,29/10/2020

 .......

Κοινή ανσακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλος της ΟΓΕ),του Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης",του Συλλόγου Ε.Β.Ε. Μεταμόρφωσης,καθώς και 3 μελών της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης ......

 

Με κοινή τους ανακοίνωση,ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης,ο Σ.Ε.Π.Ε. «Γ.Σεφέρης»,ο Σύλλογος ΕΒΕ Μεταμόρφωσης,καθώς και 3 μέλη της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης, ζητούν τη λήψη μέτρων που θα παρέχουν ασφάλεια και υγεία στους μαθητές,καθώς και θα διασφαλίζουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα.


  Αναλυτικά,η κοινή ανακοίνωση των φορέων έχει ως εξής:


  Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας που ξεγυμνώθηκαν την περίοδο της πανδημίας είναι για όλους μας εδώ και την επόμενη μέρα και  θα χειροτερέψουν με το νέο κύμα πανδημίας και της νέας  επερχόμενης οικονομικής κρίσης.

 

 

 

  Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας για :

-  Τμήματα 15 παιδιών σε όλες τις σχολικές μονάδες .

-  Μαζικές  προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες  τις  βαθμίδες

-  Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών,

-  προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (νοσηλευτές, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι, κλπ).

-  Προσλήψεις σχολιάτρων σε  κάθε  σχολείο.

-  Ενίσχυση  των Μονάδων  Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε  Δήμο  και  διασύνδεση  τους με  τα σχολεία.

-  Μόνιμο  πλήρους  ωραρίου και  επαρκές προσωπικό  καθαριότητας  για  όλα τα  σχολεία.

-  Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν με ευθύνη του κράτους.

-  Δωρεάν μέσα προστασίας σε μαθητές και εργαζόμενους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-  Εκπαίδευση των μαθητών για τη σωστή χρήση τους από ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό.

-  Ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

-  Δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη


  Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


   Η προσχολική αγωγή και φροντίδα που είναι δικαίωμα για τα παιδιά μας έχει γίνει ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης ή εμπόρευμα. Αντί να παρέχεται δωρεάν και ενιαία σε όλα τα παιδιά μετατρέπεται σε λοταρία της φτώχειας. Αντί να είναι υποχρέωση του κράτους καταλήγει ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.


Διεκδικούμε:

 

-  Προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

-  Ασφαλή και σύγχρονα κτήρια με σωστή χωροταξική  κατανομή.

-  Να κλείσει ο ακατάλληλος και επικίνδυνος για τα παιδιά παιδικός –βρεφικός σταθμός στο Προφήτη Ηλία και ασφαλή μεταφορά  των βρεφών σε κατάλληλο σταθμό .

-  Λόγου της κακής χωροταξικής κατανομής των σταθμών να φροντίσει ο Δήμος για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τα σπίτια τους π.χ από Μποφίλα τα βρέφη στον Προφήτη Ηλία. 

-  Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για  τις πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες  όλων των παιδιών.

-  Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, την σίτιση, τον ύπνο, και τις δραστηριότητες στην αυλή.

-  Μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους

-  Να προσληφθούν παιδίατροι και ιατροί εργασίας για να καλυφθούν οι ανάγκες και εκεί που υπάρχουν με ουσιαστικό τρόπο να ελέγχουν εάν είναι ασφαλείς οι συνθήκες, για την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.

-  Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι).

-  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση.


 

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

 

Τώρα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των αυτοαπασχολούμενων

 

-  Μέτρα ουσιαστικής στήριξης με απαλλαγεί των Δημοτικών τελών

-  Να μη προχωρήσει ο Δήμος σε καμία κατάσχεση και πλειστηριασμό ,σπιτιών ή επιχειρήσεων των λαϊκών οικογενειών για χρέη προς τον Δήμο.

 

-  Να προχωρήσει ο Δήμος  στην στελέχωση και επάνδρωση του ΤΟΜΥ που θα εξυπηρετεί όλο το 24ωρο τους πολίτες της πόλης μας  με δωρεάν test covi 19.Αυτή την στιγμή το μόνο που κάνουν τα Δημοτικά Ιατρεία είναι να γράφουν φάρμακα. Μπορούν να εξυπηρετηθούν πολίτες που έχουν  άμεση ιατρική συμβολή?

 

-  Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

-  Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, φθηνότερο ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για το διάστημα της καραντίνας.

-  Αναστολή των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες μέχρι το Σεπτέμβρη. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Αναστολή κατασχέσεων – πλειστηριασμών για χρέη προς δημόσιο και ιδιώτες. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.


  Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που απαξιώνουν τις ζωές μας Παλεύουμε για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο .

 

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΣΕΦΕΡΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ  ( ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ , ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΠΟΠΗ, ΤΣΑΡΔΑΚΗ ΒΑΣΩ)maskasxoleia7.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων