Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΑΛΛΗΝΗ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ | Με εισαγγελική παραγγελία πήρα τα απολογιστικά των σχολείων, δηλώνει η Ειρήνη Κουνενάκη
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,24/10/2020

 ...

Δήλωση της Ειρήνης Κουνενάκη...

  Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η πόλη μας», προσέφυγα, στο ύστατο μέτρο της εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να έχω τα απολογιστικά στοιχεία των χρημάτων που ξοδεύθηκαν σε κάθε Σχολείο χωριστά..

 Πριν καταλήξω σ αυτήν την επιλογή τήρησα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και θεσμικά και δεοντολογικά.

 

Ειδικότερα:

 

  Τον Φεβρουάριο του 2020, με αφορμή την συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης του οικονομικού απολογισμού των Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησα να μου δοθούν τα στοιχεία των δαπανών ανά σχολική μονάδα, όπως, αμοιβές τρίτων, αγορές παγίων, παροχές τρίτων, συντηρήσεις και επισκευές.

Δεν μου δόθηκαν!

 

  Τον Ιούνιο του 2020, επανέρχομαι με νέο αίτημα. Από τότε και μέχρι σήμερα, εννέα μήνες μετά και παρά την προφορική δέσμευση του κ. Δημάρχου, δεν μου δόθηκαν!
Πλήρης απαξίωση του ρόλου και των δικαιωμάτων που ο αυτοδιοικητικός κώδικας προβλέπει, ορίζει και υποχρεώνει τον κ. Δήμαρχο να φέρεται προς τους αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

  Με δεδομένο ότι στο Δήμο Παλλήνης δεν έχει συγκροτηθεί η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία και θα αποφάσιζε για την κατανομή των δαπανών, η παροχή αυτών των στοιχείων συνιστά, αυτονόητη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

 

  Παρόμοιο αίτημα έχει υποβληθεί και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Παλλήνης, πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

 

  Οι ευθύνες, αναμφίβολα, πιστώνονται στον κ. Δήμαρχο και επειδή αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη, τουλάχιστον ας βγει δημόσια να τις αναλάβει για να γνωρίζουν οι Δημότες τις συνθήκες υπό τις οποίες προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον αυτοδιοικητικό ρόλο μας.

 

  Σε κάθε περίπτωση, ΕΜΕΙΣ θα επιμείνουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, δεν μας πτοούν αλαζονικές συμπεριφορές και είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε σε όλα τα νόμιμα μέσα για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την δημόσια λογοδοσία, κόντρα στο πείσμα του κ. Δημάρχου να ασκεί διοίκηση χωρίς αυτά τα θεμελιώδη για τη Δημοκρατία, χαρακτηριστικά.


Ειρήνη Κουνενάκη

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ emeisipolimas33.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων