Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | Άμεση κι οριστική επίλυση του θέματος με τις ιδιοκτησίες τους ζητούν οι κάτοικοι της Σαρωνίδας
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,19/10/2020

 ......

Αυτό το αίτημα διατρανώθηκε σε όλους τους τόνους από τους παρευρισκόμενους στη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης .......

  Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Σαρωνίδας η ενημερωτική συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Σαρωνίδας, για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών καθόλα νόμιμων από το Ελληνικό Δημόσιο. Ως γνωστόν, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου διεκδικεί για όφελος της τις εκτάσεις αυτές και με αφορμή τις διευθετήσεις ιδιοκτησίας μέσω του Κτηματολογίου ένεγειρε θέμα οικειοποίησης των. Από τότε έχεις ξεκινήσει ένας αγώνας,τόσο του Δήμου με επαφές με υπουργούς και βουλευτές της περιοχής για να διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση το ζήτημα όσο και των κατοίκων με προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια, πράγμα όμως που είναι και χρονοβόρο και κοστοβόρο γι αυτούς.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Γ. Βλάχος, ανέλαβε πρωτοβουλία και κατέθεσε τροπολογία ρύθμισης του θέματος στη Βουλή, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

  Την ενημέρωση στους παρευρισκόμενους κατοίκους έκανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου που παρουσίασε όλες τις έως τώρα πρωτοβουλίες (υπομνήματα και επιστολές προς στους αρμόδιους υπουργούς, επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων), τόνισε: “Η αδικία αυτή έπρεπε, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση, να έχει ήδη επιλυθεί με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να τελειώσει επιτέλους η εύλογη αγωνία των δημοτών μας. Η ανακόλουθη στάση της κυβέρνησης εντείνει την ταλαιπωρία και παράλληλα επιβαρύνει οικονομικά πολλά νοικοκυριά. Από τη μεριά μας συμμεριζόμαστε πλήρως τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει και αγωνιζόμαστε ώστε να λήξει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις αυτός ο παραλογισμός. Αφού η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βλάχος απορρίφθηκε με κυβερνητική ευθύνη, καλώ την κυβέρνηση με σοβαρότητα και ταχύτητα να λύσει οριστικά το πρόβλημα κάνοντας δεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία και όχι την πρόταση για περαιτέρω αναστολή των εκδικάσεων, η οποία κρατάει ομήρους τους κατοίκους της Σαρωνίδας”.

  Τον λόγο πήραν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με αγανάκτηση κατήγγειλαν την κυβερνητική ολιγωρία, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούν οριστική επίλυση του προβλήματος και όχι ημίμετρα που τους κρατούν σε διαρκή αγωνία και ομηρία.

  Επίσης παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και Νάσος Αθανασίου, η βουλευτής του Μερα25 Μαρία Απατζίδη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Σωφρόνης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Τσιγαρίδας και Τάνια Γαλανοπούλου, οι οποίοι παρόλες τις διαφοροποιήσεις τους συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα. IMG_5401.jpg
IMG_5400.jpg
IMG_5403.jpg

IMG_5408.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων