Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | Άγριος πόλεμος Πατούλη - Δούρου - ΣΥΡΙΖΑ
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,15/10/2020

 ......

Η πρώην Περιφερειάρχης κατηγορεί τον νυν Περιφερειάρχη για επιλεκτικές σχέσεις με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της εγκληματικής οργάνωσης,οι οποίοι έσπευσαν μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου έσπευσαν να ανεξαρτητοποιηθούν,ενώ ο Γ.Πατούλης κατηγορεί τόσο την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια όσο και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έφτιαξαν τη φωλιά που εκκόλαψε το αυγό του φιδιού”,για το οποίο τον κατηγορεί η “Αυγή” στο πρωτοσέλιδο της   .......

  Άγριος πόλεμος μεταξύ Πατούλη – Δούρου – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής και την άρνηση του Περιφερειάρχη να συμφωνήσει με το αίτημα που υπέβαλαν τόσο η “Δύναμη Ζωής” όσο κι οι υπόλοιπες παρατάξεις – εκτός Τζήμερου – της αντιπολίτευσης για αποβολή των Συβλούλων της “Ελληνικής Αυγής” από το ΠΕ.ΣΥ. Αίτημα,το οποίο απορρίφθηκε και οδήγησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση και να καταγγείλουν τον Γ.Πατούλη για “παιχνίδια” με τους συμβούλους της εγκληματικής,όπως την έκρινε το Δικαστήριο Κακουργημάτων,οργάνωση (διαβάστε εδώ κι εδώ).

 

  Η Ρένα Δούρου κατηγορεί τον νυν Περιφερειάρχη για επιλεκτικές σχέσεις με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της εγκληματικής οργάνωσης,οι οποίοι έσπευσαν μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου έσπευσαν να ανεξαρτητοποιηθούν,γεγονός που θέλει,όπως λέει η πρώην Περιφερειάρχης,να εκμεταλλευθεί ο Γ.Πατούλης για να δημιουργήσει μια κάλπικη πλειοψηφία που θα στηρίζεται στους υπόδικους χρυσαυγίτες.Τον καλεί έστω και τώρα να πάψει να τους γλυκοκοιτάζει,να ξεκινήσει σύντομα τις διαδικασίες έκπτωσης των φασιστών από το ΠΕ.ΣΥ. όπως ορίζει ο νόμος και να σφραγίσει άμεσα τα γραφεία της παράταξης τους που διατηρούν στην Περιφέρεια.Τέλος,η Ρένα Δούρου καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις σε συμπόρευση ώστε να χτιστεί σε τοπικό επίπεδο το απαραίτητο “τείχος Δημοκρατίας” που θα αφήσει απέξω τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

 

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής,με τη σειρά του,κατηγορεί τόσο την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια όσο και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έφτιαξαν τη φωλιά που εκκόλαψε το αυγό του φιδιού”,για το οποίο τον κατηγορεί η “Αυγή” στο πρωτοσέλιδο της (δείτε φωτογραφία με την υπογραμμισμένη στήλη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας) .Μάλιστα,ο Γ.Πατούλης καταγγέλλει ως κατάπτυστο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και δηλώνει ότι πίσω από όλο αυτό κρύβεται το κόμμα του Αλ.Τσίπρα.“Την πόρτα στο να εισέλθουν οι παρατάξεις των άκρων στα αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης την άνοιξε ο Κλεισθένης και ο κ. Σκουρλέτης . Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε την Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις.Ας μην ψάχνουν λοιπόν στην εφημερίδα Αυγή ποιος έφτιαξε τη φωλιά για το αυγό της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έφτιαξε”,υπογραμμίζει με ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης και καταλήγει:”Η Διοίκηση Πατούλη δεν δίνει εξετάσεις δημοκρατικής αντίληψης σε αυτούς που συνεργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια είτε σε πλατείες, είτε σε 'υπόγεια', όπως κατήγγειλε ο κ. Κοντονής, με τη Χ.Α..Η Διοίκηση Πατούλη συνεργάζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόσωπα και παρατάξεις που βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών της Αττικής. Όσον αφορά την απομάκρυνση των μελών της Ελληνικής Αυγής που συμμετέχουν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αυτή θα γίνει εφαρμόζοντας απόλυτα τις προβλέψεις της νομοθεσίας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή”.

 

  Ο πόλεμος,όπως φαίνεται,ξεκίνησε,τα χτυπήματα είναι...ελεύθερα,ακόμα και “κάτω από τη μέση” και αναμένονται τα επόμενα επεισόδια.

 

  Για την ιστορία,παρακάτω παρατίθενται η συνέντευξη της Ρένας Δούρου στο “Κόκκινο” και η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής που καταγγέλλει την “Αυγή” και τον ΣΥΡΙΖΑ:


Ρένα Δούρου: Ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή όχι με τον χρυσαυγιτισμό

Συνέντευξη Στο Κόκκινο

 

  “Ξεμπερδέψαμε σε δικαστικό επίπεδο με το νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε απέναντι στον ζόφο που δημιουργήθηκε”, είπε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί η Ρένα Δούρου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη. “Δεν πέσαμε από τα σύννεφα περί Χρυσής Αυγής, δεν ανακαλύψαμε μετά την απόφαση του Εφετείου ότι επρόκειτο για μια εγκληματική οργάνωση, για μια εγκληματική οργάνωση ομοφοβική, μισάνθρωπη, που στρέφεται κατά των προσφύγων, κατά των γυναικών”, προσθέτοντας ότι “έχουμε όλοι χρέος να μην θεωρούμε ότι η Δημοκρατία είναι κάτι αυτονόητο, το κερδισμένο, ότι δεν απειλείται. Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση”.

 

  “Έχουμε πολύ δρόμο για να ξεριζώσουμε τον ‘χρυσαυγιτισμό γιατί η αντιμετώπισή του δεν αποτελεί θέμα μόνο μιας δικαστικής απόφασης. Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς έχει ριζώσει και στο περιφερειακό συμβούλιο”, παρατήρησε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” στην Περιφέρεια Αττικής. “Ζητάμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας να πάψει να προκαλεί τους πολίτες, να πάψει να πλήττει τη Δημοκρατία, με το να χρησιμοποιεί ακροδεξιά, έστω και 'ανεξαρτητοποιημένα', δεκανίκια για τη λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, τόνισε η ίδια.

 

  Η Ρ. Δούρου παρατήρησε επίσης ότι η κρίση Δημοκρατίας, που συμβαδίζει με την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών, όπως συχνά τονίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου Στο Κόκκινο:

 

  Μετά από την απόφαση κάποιοι αμετανόητοι επαναφέρουν τη θεωρία των 2 άκρων προσπαθώντας τώρα να μας εξηγούν ότι δεν ήξεραν τι ξέπλεναν μέσα από τα ΜΜΕ και χρειάζεται  να επαναλαμβάνουμε ότι στην καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπήρξαν νεκροί, ότι η μισή Κύπρος χάθηκε επί Χούντας, ότι η Μακεδονία παραμένει ελληνική και ότι δεν τέθηκε θέμα να την ανταλλάξουμε με τις συντάξεις, και πολλά ακόμη, για τα οποία κάποιοι δώσαμε μάχες ενώ κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα.

 

  Από την αρχή της θητείας της η νέα διοίκηση της Περιφέρειας επέλεξε να κολυμπήσει στα θολά νερά της στήριξης από το ναζιστικό κόμμα. Μπορεί να μην διαθέτει πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ωστόσο αυτό διόλου δεν σημαίνει ότι ήταν μονόδρομος η εν τοις πράγμασι συνεργασία με την ΧΑ.

 

  Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΧΑ  ενώ παρουσιάζονταν με τις σημαίες και τα λάβαρα της ΧΑ, έσπευσαν να ανεξαρτητοποιηθούν την επομένη της απόφασης.

 

  Τα περί “ανεξαρτητοποίησης” δεν στέκουν πολιτικά, ηθικά, λογικά. Αποτελούν ένα φύλο συκής που αναίσχυντα και προκλητικά χρησιμοποιεί εδώ και έναν χρόνο η Περιφερειακή Αρχή, προβάλλοντας τη νοημοσύνη μας.

 

  Εκείνο που μας ανησυχεί βαθιά είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι συγκυριακό αλλά δομικό. Γιαυτό και ζητήσαμε, και όχι μόνο εμείς, από τη Διοίκηση, να σφραγίσει επιτέλους τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια, όπως έχει ήδη εδώ και μέρες κάνει ο πολιτικά ομογάλακτος του Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννης, και να σταματήσει να διευκολύνει με οιοδήποτε τρόπο τους εκπροσώπους του ναζιστικού κόμματος. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα και ταχύτατα η διαδικασία της παύσης και της έκπτωσης των 4 Περιφερειακών Συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, σύμφωνα με το νόμο.

 

  Δίνουμε μάχη και καλούμε και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να ξεριζώσουμε αυτή τη νοοτροπία της συμπόρευσης με τη λογική και τους εκπροσώπους της ΧΑ.

 

  Μετά από πέντε χρόνια και με το πρόσχημα της πανδημίας, που αντιμετωπίζεται α λα καρτ, όταν πρόκειται για διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες για τα εργασιακά, η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή, ενώ ο covid δεν κολλάει όταν πρόκειται για υπέρκομψες εκδηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, η Διοίκηση της Περιφέρειας ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας!

 

  Ζητώ και από τις άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συστρατευθούμε όλοι για να κτίσουμε τείχος υπέρ της Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Γιατί όπως υπογραμμίζει πάντα το Συμβούλιο της Ευρώπης, η κρίση δημοκρατίας αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά στις τοπικές κοινωνίες, όπως ισχύει και με το προσφυγικό / μεταναστευτικό γιατί αυτές επιδεικνύουν καλύτερα αντανακλαστικά σε σχέση με την κεντρική εξουσία.

 Τέλος, η Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα σχετικά με την ένταση στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, παρατήρησε μεταξύ άλλων πως “ενόψει της Συνόδου Κορυφής, που γίνεται μέσα σε κλίμα των νέων προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, απευχόμαστε να έχουμε νέα τετελεσμένα. Αυτό που φοβάμαι, είναι η κυβέρνηση να εμφανίσει ξανά αποτυχίες διπλωματικές ως επιτυχίες. Αυτό πρέπει να πάψει κάποια στιγμή».

- Η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής έχει ως εξής:


Αποτελεί ντροπή για τον Τύπο το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή

Γ. Πατούλης , Περιφερειάρχης Αττικής: τη φωλιά για το αυγό της Χρυσής Αυγής την έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα δημοκρατίας από κομματικές φυλλάδες δεν δέχομαι


  Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ αποτελεί ένα ακόμη βήμα διολίσθησης της συγκεκριμένης κομματικής εφημερίδας προς το λαϊκισμό και τη συκοφαντία. Η Διοίκηση Πατούλη δεν έχει ανάγκη από τη στήριξη των άκρων, διαθέτει ισχυρότατη λαϊκή νομιμοποίηση, γιατί ψηφίστηκε από το 65,75% των πολιτών της Αττικής. Το γεγονός ότι αυτή η ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση δεν αποτυπώνεται στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε με τον Κλεισθένη ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, για να προκαλέσει ακυβερνησία στα όργανα της αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας την εκλογική συντριβή που ερχόταν.

 

  Την πόρτα στο να εισέλθουν οι παρατάξεις των άκρων στα αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης την άνοιξε ο Κλεισθένης και ο κ. Σκουρλέτης . Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε την Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις.

 

  Ας μην ψάχνουν λοιπόν στην εφημερίδα Αυγή ποιος έφτιαξε τη φωλιά για το αυγό της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έφτιαξε. Και η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που τη γκρέμισε , συλλαμβάνοντας και προφυλακίζοντας καταρχήν την ηγετική ομάδα της Χ.Α. και στη συνέχεια, επιτρέποντας στη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη δίκη , που σερνόταν επί 4,5 χρόνια, επιβάλλοντας τις ποινές.

 

  Η Διοίκηση Πατούλη δεν δίνει εξετάσεις δημοκρατικής αντίληψης σε αυτούς που συνεργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια είτε σε πλατείες, είτε σε «υπόγεια», όπως κατήγγειλε ο κ. Κοντονής, με τη Χ.Α..

 

  Η Διοίκηση Πατούλη συνεργάζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόσωπα και παρατάξεις που βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών της Αττικής. Όσον αφορά την απομάκρυνση των μελών της Ελληνικής Αυγής που συμμετέχουν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αυτή θα γίνει εφαρμόζοντας απόλυτα τις προβλέψεις της νομοθεσίας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή.

 

  Η δική μας αυτοδιοικητική παράταξη έχει καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Τα μέλη άλλων παρατάξεων καταδικάζουν απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία, ή η ευαισθησία τους εξαντλείται στη Χ.Α;Giorgos_Patoulis-horz.jpg
AugiI11.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων