Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης επισκέφθηκε το Ηράκλειο
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,15/10/2020

 ...

Θ. Παφίλης: Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες

 

Ανακοίνωση του ΚΚΕ ...

  Στην οδό Αυγής και γύρω από την πλατεία Φολεγάνδρου και Ποποτίνου, στο Ηράκλειο Αττικής, περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη καταιγίδα περιόδευσε στις 14/10 το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Το τοπίο εξακολουθεί να μαρτυρά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν κάτοικοι να επαγγελματίες, με ξηλωμένες στέγες, σπασμένα παράθυρα και ξεριζωμένα δέντρα.

 

  Αυτό που κυριαρχεί είναι η αγωνία του κόσμου για τις απαραίτητες αποζημιώσεις, τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα. Ο Θ. Παφίλης τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΚΚΕ στη Βουλή, με ερώτηση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να πιέσει για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις καταβολή αποζημιώσεων, ενώ τους κάλεσε να παλέψουν και οι ίδιοι στην ίδια κατεύθυνση. Επισήμανε ότι και για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Καρδίτσα η κυβέρνηση έχει «δεσμευθεί» για αποζημιώσεις, όμως ακόμα ουσιαστική ανακούφιση δεν έχουν δει οι εργαζόμενοι. Επομένως χρειάζεται η μέγιστη δυνατή πίεση με κάθε τρόπο, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στη δημοτική αρχή, καθώς τα συνεργεία μπορεί να καταγράφουν ζημιές, να υπάρχουν «δεσμεύσεις» για αποζημιώσεις, όμως μετά μπαίνουν «φίλτρα» που αποκλείουν πληγέντες ακόμα και από στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης.

 

  Σημειώνεται ότι εκτός από το ζήτημα των αποζημιώσεων, η Οργάνωση του Κόμματος στηρίζει το αίτημα για απαλλαγή επαγγελματιών και πληγέντων κατοίκων από δημοτικούς και κρατικούς φόρους ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν. Επίσης είναι αναγκαία τα άμεσα έργα αποξήλωσης δέντρων που αποτελούν κίνδυνο για κατοικίες και δημόσιους χώρους.pafilisirakleio1.jpg
pafilisirakleio2.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων