Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Οι παρουσίες στους αγιασμούς και τα μηνύματα των τοπικών αρχόντων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,15/09/2020

 .......

Που παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι των γύρω Δήμων και τι μήνυμα έστειλαν σε μαθητές,γονείς κι εκπαιδευτικούς .......

 Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,έτσι και φέτος οι τοπικοί “άρχοντες”,οι Δήμαρχοι,παρακολούθησαν δια ζώσης τους αγιασμούς στα σχολεία κι απηύθυναν το δικό τους μήνυμα για τη νέα,ιδιαίτερη φέτος λόγω της πανδημίας,σχολική χρονιά.


Μαζέψαμε,λοιπόν,εδώ τα μηνύματα των Δημάρχων Δήμων της Αττικής και τα παρουσιάζουμε σε ένα άρθρο:


 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Σχολεία της Μεταμόρφωσης, επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος, Στράτος Σαραούδας, προκειμένου να ευχηθεί στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς «καλή σχολική χρονιά».

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της φετινής χρονιάς, αλλά και στις δράσεις του Δήμου Μεταμόρφωσης όσον αφορά  στα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. «Έχουμε εφοδιάσει τα σχολεία με μάσκες, θερμόμετρα και αντισηπτικά, ενώ έχουμε προχωρήσει στον πλήρη καθαρισμό και απολύμανσή τους. Παράλληλα πλέον τα σχολεία μας έχουν προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως όλα τα παιδιά θα προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες, «για το καλό των δικών τους και προπαντός των παππούδων τους», προσθέτοντας πως η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για οποιαδήποτε ανησυχία ή προβληματισμό.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος επισήμανε πως γνωρίζει ότι οι ηλικίες των μαθητών δεν ενδείκνυνται για κοινωνικές αποστάσεις, συστήνοντας υπομονή και προσθέτοντας πως «όταν τελειώσει αυτή η δοκιμασία, και με την προϋπόθεση ότι έχετε τελειώσει τη μελέτη σας, είμαι βέβαιος ότι αρκετές γιορτές ή πάρτι σας περιμένουν»!

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά με υπομονή, ασφάλεια και καλή πρόοδο σε όλους».


 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


Η Δήμαρχος Ν.Ιωνίας,Δέσποινα Θωμαΐδου απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά:


Αγαπητοί Γονείς και Εκπαιδευτικοί,

Αγαπητά μου Παιδιά!!


Εύχομαι από καρδιάς σε όλους να έχετε μια καλή και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά. Το φετινό πρώτο κουδούνι είναι διαφορετικό και οι πρωτόγνωρες συνθήκες επιτάσσουν να εφοδιαστείτε με υπομονή και δύναμη ώστε να αντεπεξέλθετε και να βάλετε τα θεμέλια για μια καινούρια αφετηρία, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο και συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.


Θέλω να γνωρίζετε ότι από το καλοκαίρι έως αρχές του Σεπτέμβρη, τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν πολλές αναγκαίες εργασίες και συνεχίζουν τις παρεμβάσεις προκειμένου να έχετε τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον.


Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Πρασίνου και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατάθεση ψυχής και τον μεγάλο αγώνα της προετοιμασίας των σχολικών μονάδων.


Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται διαρκώς δίπλα στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με όλους τους τρόπους, κάτω από ένα κοινό, προοδευτικό όραμα, για τη βελτίωση του επιπέδου της Παιδείας στον τόπο μας. Η Παιδεία άλλωστε είναι πρωταρχικός στόχος του Δήμου μας, γιατί εκεί στηρίζεται το μέλλον αυτής της πόλης!!


Είμαι πάντα κοντά σας !!


Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!!


 

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ


Το μήνυμα του Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,


Μία νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα. Μία σχολική χρονιά πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, με νέες συνθήκες, νέα δεδομένα και νέες προκλήσεις τις οποίες οφείλουμε όλοι μαζί να υπερκεράσουμε.


Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα σας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλύουμε όλα εκείνα που σας απασχολούν.


Να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου μας, εργάστηκε και θα εργάζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει, προς αυτή την κατεύθυνση.


Όμως το μήνυμα της σημερινής ημέρας δεν θέλω να περιοριστεί μόνο στα εμπόδια που μας παρουσιάζονται, τέτοια άλλωστε πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν στη ζωή μας και σε αυτές τις περιστάσεις ο καθένας από εμάς δείχνει τη δύναμη του χαρακτήρα του.


Κάθε νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί και ένα νέο ξεκίνημα. Καινούριες εμπειρίες και βιώματα για τους μικρούς μας φίλους που θα συνοδεύουν την σκέψη τους καθ’ όλη την διάρκεια της ζωή τους, καινούρια όνειρα και στόχοι για τους μεγαλύτερους μαθητές. Στόχοι που πιστέψτε με μπορούν να επιτευχθούν αν μείνετε προσηλωμένοι σε αυτούς. Με υπομονή και επιμονή.


Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες για όλους σας!


 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


Μήνυμα Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη για τη νέα σχολική χρονιά


"Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα, καλή σχολική χρονιά.


Η κρισιμότητα των νέων συνθηκών, λόγω covid-19, απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Με υπευθυνότητα, αλληλοσεβασμό και γόνιμη συνεργασία θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε ενάντια στην πρωτόγνωρη αυτή παγκόσμια δοκιμασία.


Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!


Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι υπομονή και δύναμη".


 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ


Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων μαζί με τον Δήμαρχο παρακολούθησε τον αγιασμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως


Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων βρέθηκε σήμερα για τον αγιασμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τσίρμπας.


Ο πρωθυπουργός μετά από τον καθιερωμένο αγιασμό συνεχάρη τον Δήμαρχο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τις προσπάθειές τους. «Συγχαρητήρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κύριε Δήμαρχε για το γεγονός ότι τα σχολεία είναι έτοιμα και κυρίως για τη σωστή ενημέρωση, η οποία είναι απαραίτητή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».


Απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές συμπλήρωσε:  «Θαυμάζω το γεγονός ότι όλοι και όλες δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε τελικά αυτό το οποίο είναι σωστό. Και πρέπει να σας πω ότι είναι και μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλο ώστε να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές να αποφεύγετε τα πολλά φιλιά. Φέτος εκτός από γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό για την παρουσία τους στον Δήμο τόνισε: «Εύχομαι σε όλους μας δύναμη, να συνδράμουμε ο καθένας από την πλευρά του ώστε τα παιδιά μας να ανταπεξέλθουν στη νέα αυτή πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σήμερα στα προαύλια και τις τάξεις όλης της χώρας βρίσκεται το μέλλον μας. Σας καλώ όλους να αγκαλιάσουμε μαζί την αγωνία και την ανησυχία τους και να εφοδιάσουμε κάθε παιδική ψυχή με την αισιοδοξία και ασφάλεια που της αξίζει.

Θα είμαστε όλοι εκεί, δίπλα σας σε κάθε βήμα. Καλή χρονιά!»


 

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ


Μήνυμα Δημάρχου Σαρωνικού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Ξεκίνησε σήμερα με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού η νέα σχολική χρονιά, μια χρονιά με ιδιαιτερότητες και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, όπου όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να τηρήσουμε με υπευθυνότητα τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον, στη νέα αυτή δύσκολη συγκυρία, εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε όλοι να ανταποκριθούμε, ώστε να εξασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή φοίτηση των μαθητών και των μαθητριών του δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή με τη συνεργασία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των συνεργείων του δήμου, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα σειρά παρεμβάσεων με συντηρήσεις, επισκευές, καθαρισμούς κλπ, αλλάζοντας όψη στις σχολικές μονάδες εξωτερικά και εσωτερικά, με στόχο να διαμορφωθούν σχολεία όμορφα, καθαρά και κυρίως ασφαλή και φιλόξενα για όλους τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς και παράλληλα εγκατέστησε δύο νέες αίθουσες στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στον δήμο μας.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν φέτος και καλή συνεργασία.

Ο Δήμος Σαρωνικού και οι Σχολικές του Επιτροπές θα σταθούν με ευαισθησία και υπευθυνότητα δίπλα στη σχολική κοινότητα, έτοιμοι και πρόθυμοι να δώσουν λύση σε όποιο πρόβλημα προκύψει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».


 

ΒΥΡΩΝΑΣ


Χαιρετισμός Δημάρχου Βύρωνα για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς


Έφτασε λοιπόν, ξανά, η ώρα, για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς! Θέλω να ευχηθώ καλό ξεκίνημα σε όλους και όλες, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς! Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική. Να πετύχει ο καθένας τους στόχους που έχει θέσει προσωπικά και να εκπληρώσει στο έπακρο τις προσδοκίες του. Κυρίως όμως θέλω να ευχηθώ υγεία και ασφάλεια, καθώς η σχολική χρονιά που άρχισε δεν είναι όπως τις προηγούμενες. Η πανδημία του κορονοϊού θέτει σε άλλη βάση την προσπάθεια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και αλλάζει την καθημερινότητα και των σχολείων.


Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον, να τηρούμε πιστά τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας των επίσημων επιστημονικών φορέων, για να μείνουμε ασφαλείς οι ίδιοι, να εμποδίσουμε την διασπορά του ιού στην κοινότητα και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θεωρώ ότι επειδή έχει περάσει αρκετός χρόνος από την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας, όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε! Είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα αλληλεγγύης!

 

Θέλω με την ευκαιρία να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά του Δήμου Βύρωνα, έγινε ότι είναι δυνατόν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και έχοντας στη διάθεση τους όλα τα μέσα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά. Προμηθεύσαμε εγκαίρως τα απαραίτητα υλικά και τοποθετήσαμε το προσωπικό που απαιτείται για την φύλαξη και την καθαριότητα των σχολείων, ενώ ζητήσαμε επίσημα από το υπουργείο Εσωτερικών την ενίσχυσή του.

Για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν σε μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες), δεν έχει ευθύνη ο Δήμος, καθώς οφείλονται στον τρόπο που επελέγη για την προμήθεια τους από την πλευρά της Πολιτείας.


Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς είμαστε εδώ και καθημερινά προσπαθούμε (και θα συνεχίσουμε) να κάνουμε ότι χρειάζεται για να είναι πιο ασφαλή τα σχολεία του Βύρωνα. Αυτό είναι υποχρέωση μας σαν Δημοτική Αρχή. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στην πόλη μας και τους ίδιους τους εαυτούς μας!


Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες!


ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ


Τάσος Μαυρίδης: Καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλη τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας


Στο 1ο Λύκειο Πεύκης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, όπου παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ο Δήμος είχε μεριμνήσει σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διανομή σε όλες τις σχολικές μονάδες των δύο δημοτικών ενοτήτων του υλικού που είχε παραληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος βρέθηκε επίσης το πρωί της ίδιας ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης στη θεία λειτουργία για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος

 

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς: «Παραλάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας και την ΚΕΔΕ με συνεργεία του Δήμου μας και παραδώσαμε μαζί με τους προέδρους των σχολικών μας επιτροπών μάσκες και παγούρια για τους μαθητές των σχολείων μας. Είναι αναγκαίο για όλους μας και ειδικά για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να ακολουθήσουμε πίστα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, να φοράμε τη μάσκα προστασίας, να πλένουμε σχολαστικά με επιμέλεια τα χέρια μας και να αποφεύγουμε το συνωστισμό. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δύσκολη περίοδο που είναι πρωτόγνωρη. Καλή σχολική χρόνια με υγεία και κάθε καλό σε όλους μικρούς και μεγάλους, σε όλη τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας!»

 SARAOUDASAGIASM1.jpg
thomaidouNION.jpg
vouros-660.jpg

mavridis121111111.jpg
DHMARXOSVRILISION.jpg
dimarxosgrafeio.jpg

photoAGANARG2.JPG
PFILSAR.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων