Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Ο Γ.Θεοδωρακόπουλος στα σχολεία του Δήμου πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,14/09/2020

 .......

Συζήτησε κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων ........

Με πολλά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία. Η κατάσταση φυσικά επιδεινώνεται λόγω της πανδημίας.

Στο δήμο μας δυστυχώς τα πράγματα είναι άσχημα. Σε όλα τα σχολεία υπάρχει θέμα καθαριότητας. Ο κορονοϊός απαιτεί σούπερ καθαριότητα αλλά και σε όλα τα σχολεία, από τα Νηπιαγωγεία, έως τα Λύκεια, υπάρχουν ελλείψεις. Με καθυστέρηση προσελήφθησαν 14 καθαρίστριες με ωράριο 6.30 ωρών και οκτώ ( ο ένας είναι άνδρας) με ωράριο 3.15 ωρών. Δυστυχώς σε όλα τα σχολεία, που με τα ολοήμερα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν επαρκεί η μια καθαρίστρια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Γιατί οι χώροι πρέπει να είναι καθαροί και να έχουν απολυμανθεί, από την έναρξη, έως και τη λήξη του προγράμματος. Πέρα από τους γονείς, που ανησυχούν για τα παιδιά τους, σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται και οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.

Αυτοί από τη μια πλευρά έχουν τις ασαφείς οδηγίες του Υπουργείου και από την άλλη σηκώνουν το βάρος της ανοργανωσιάς πολλών δήμων. Όπως για παράδειγμα του δικού μας. Που προσπαθεί με μπαλώματα να καλύψει κάποια κενά. Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Ο δήμαρχος και η ομάδα που διοικεί το δήμο τυπικά μια εξαετία αλλά ουσιαστικά μια δεκαετία, άφησε χωρίς αίθουσες τα νηπιαγωγεία. Θυμήθηκε με καθυστέρηση ότι τα παιδιά δεν έχουν αίθουσες να μάθουν γράμματα.

«Είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να έχουν αδιαφορήσει τρία χρόνια για να λύσουν τα προβλήματα και να προσπαθούν στις ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ με σπασμωδικές κινήσεις να βάλουν τάξη. Και την ανικανότητά τους την πληρώνουν στο τέλος τα παιδιά και βεβαίως και οι εκπαιδευτικοί» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Ο οποίος μαζί με συνεργάτες του επισκέφτηκαν αυτή την εβδομάδα πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας και ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

«Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας στα σχολεία του δήμου μας όχι απλώς να ενημερωθούμε για τα προβλήματα αλλά και να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους. Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές. Είμαστε υπέρ της συνεννόησης και της συνεργασίας. Αλλά ο δήμαρχος δεν φαίνεται να επιζητεί συνεννόηση».

Τα προβλήματα είναι πολλά και κυρίως έχουν σχέση με την καθαριότητα, με τα κοντέϊνερ, την έλλειψη κτιριακών δομών και με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υ.Γ. Στα εννέα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο δήμο μας, αλλά και στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας κυριαρχούν οι γυναίκες εκπαιδευτικοί. Υπάρχει μόνο μια εξαίρεση στο δήμο μας. Στο 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκης (Ιωαννίνων και Μικράς Ασίας) διευθυντής είναι ένας άνδρας, ο νηπιαγωγός Δημήτρης Παπαγόρας, με τον οποίο επίσης συναντήθηκαν ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η δημοτική σύμβουλος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φραντζέσκα Αλεξοπούλου.    2ο nipiagogeio.jpg
1ο nipiagogeio.jpg
4ο nipiagogeio.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων