Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων Σγουρού - Πατούλη με τους ταλαιπωρημένους πολίτες στη μέση!
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,12/09/2020

 ......

Σγουρός προς Πατούλη: Σταμάτα τις υπεκφυγές και δώσε απαντήσεις στους πολίτες για το έργο του Φαληρικού Όρμου – Πατούλης προς Σγουρό: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” .......

 Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των παρατάξεων του πρών Περιφερειάρχη Αττικλής,Γιάννη Σγουρού και του νυν Περιφερειάρχη,Γιώργου Πατούλη με αφορμή τη διακοπή των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.Ανακοινώσεις που κάποιες φορές ξεφεύγουν από το...πολιτικό savoir vivre,αλλά και που λίγο διαφωτίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη συνέχεια του έργου που ταλαιπωρεί τους πολίτες,οι οποίοι χωρίς να φταίνε βλέπουν ανήμποροι να αντιδράσουν την ανταλλαγή ανακοινώσεων.

 Έτσι,χθες από το γραφείου τύπου της παράταξης του Γιάννη Σγουρού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 ΣΓΟΥΡΌΣ ΠΡΟΣ ΠΑΤΟΎΛΗ: ΣΤΑΜΆΤΑ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΈΣ ΚΑΙ ΔΏΣΕ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΎ ΌΡΜΟΥ

Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει προκαλέσει η ανικανότητα της διοίκησης Πατούλη εξαιτίας του παγώματος του έργου του Φαληρικού Όρμου, εκείνη, αντί απαντήσεων στα φλέγοντα ερωτήματα που τέθηκαν προτίμησε να απαντήσει με τον γνώριμο τρόπο, αποφεύγοντας δηλαδή την ουσία και αναλισκόμενη σε επικοινωνιακά φληναφήματα.


Ρωτάμε για ακόμη μία φορά τον κ. Πατούλη και τον καλούμε να απαντήσει ευθέως σταματώντας τις επικοινωνιακές υπεκφυγές :


* Τι συμβαίνει και γιατί ταλαιπωρούνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στα νότια προάστια της Αθήνας

* Ως πότε θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία και οι ατελείωτες ουρές σε έναν από τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς κόμβους της πρωτεύουσας

* Πόσο έχει κοστίσει συνολικά το έργο, πόσες συμπληρωματικές συμβάσεις έγιναν και πόσα ακόμη χρήματα θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η Α' φάση και πότε θα γίνει αυτό

* Πόσο θα κοστίσει η μελέτη και ολοκλήρωση της Β' φάσης, ποιος θα αναλάβει το κόστος και από ποια πηγή χρηματοδότησης

* Πότε θα ολοκληρωθεί συνολικά το έργο και θα παραδοθεί στους πολίτες;


Τέλος ενημερώνουμε τον κ. Πατούλη ότι εάν εκείνος είναι υπερήφανος που μέλη της παράταξής μας ανεξαρτητοποιήθηκαν για να λάβουν έμμισθες θέσεις στη διοίκησή του - σε βαθμό μάλιστα που να το διατυμπανίζει χαιρέκακα σε ανακοινώσεις του (!) - δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώνει δημόσια και ανερυθρίαστα ότι μετήλθε κατακριτέους, πρωτοφανείς και υπόγειους τρόπους και μεθοδεύσεις για να διασφαλίσει  μία επίπλαστη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, βάλλοντας κατά του πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Εάν αυτό δεν είναι ελεγκτέο από την ελληνική δικαιοσύνη τότε τι;


Αμέσως ήλθε η απάντηση από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας:


Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη κύριε Σγουρέ

 

Ο κ. Σγουρός επιμένει να κρατά "κλειστά τα αυτιά του" στις διαρκείς δημόσιες ανακοινώσεις της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

 

Ο πρώην Περιφερειάρχης γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο δε σχεδιάστηκε και δεν ξεκίνησε να υλοποιείται από τη Διοίκηση Πατούλη, η οποία έχει κληθεί και σε αυτή την περίπτωση, "να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". 

 

Δηλαδή να ξεπεράσει τις λανθασμένες επιλογές του χθες, να πιέσει τον ανάδοχο να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις, καθώς και να βρει τους απαραίτητους πόρους,  για να προχωρήσει η υλοποίηση των επόμενων φάσεων του αναγκαίου αυτού έργου. 

 

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2021. Επίσης ποτέ δεν κρύψαμε ότι αναζητούμε πόρους από διάφορες πηγές ( π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ) για να το ολοκληρώσουμε, αποδεσμεύοντας παράλληλα πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας, που θα κατευθυνθούν σε άλλα απαραίτητα για την Αττική έργα.

 

Για τις ενέργειες αυτές έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι της περιοχής καθώς και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης. Στο όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Σγουρού για την πορεία του έργου και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται, απαντάμε με πράξεις ουσίας.

 

Τέλος, αν πράγματι πιστεύει  ότι αποτελεί αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης,  η πολιτική επιλογή των πρώην στελεχών του να τον εγκαταλείψουν, επειδή αντιλήφθηκαν ότι πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα την προσωπική πολιτική του επιβίωση,  κι όχι το συμφέρον των πολιτών της Αττικής, τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο πέραν της σοφής λαϊκής ρήσης ότι "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη".sgourosper1-horz.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων