Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Ένα νέο ΓΠΣ που θα πάει την Λυκόβρυση πολύ πίσω;
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,31/07/2020

 ......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της "Δήμος Μπροστά" .......

Σε συνέχεια της ανάρτησης της διαβούλευσης για ολοκλήρωση του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα. Γιατί αντιμετωπίζονται οι δύο πόλεις ξεχωριστά; Άλλος σχεδιασμός για Λυκόβρυση, άλλος για Πεύκη. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η διαιώνιση της διάκρισης, καθώς περισσότερο από μια δεκαετία μετά την σύσταση του ενιαίου Δήμου δεν υπάρχει ένας κοινός σχεδιασμός.

Επίσης, αφού οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των Γ.Π.Σ. λήγουν αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου, τότε πώς εκτίθεται για διαβούλευση το β’ στάδιο με ημερομηνία λήξης αρχές Οκτωβρίου; Ουσιαστικά, το σύνολο της διαδικασίας αποτελεί ένα φιάσκο της δημοτικής αρχής, διότι είναι αδύνατη η δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος με το νέο ΓΠΣ.

Επιπλέον, η μελέτη προβλέπει ορίζοντα μέχρι το 2021. Δηλαδή αναθεωρείται το ΓΠΣ με προοπτική ενός έτους. Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπερκείμενος Πολεοδομικός σχεδιασμός πρέπει να έχει ορίζοντα 20ετίας περίπου.

Επιπροσθέτως, η Λυκόβρυση μετατρέπεται ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξαφανίζεται η αμιγής κατοικία και η πόλη αποκτά άλλο χαρακτήρα. Καθίσταται νομικά έωλη κάθε τέτοια ρύθμιση αφού υποβιβάζει το βιοτικό επίπεδο.

Πάρα ταύτα κατοικούμε σε ένα πράσινο δήμο με πολλές δυνατότητες αναψυχής του δημότη, οι οποίες παραμένουν ακόμη ανεκμετάλλευτες. Τελικά, φτάνουμε στο σημείο όπου «τσιμεντένιοι» δήμοι μας βγάζουν το καπέλο καθώς στο νέο ΓΠΣ δεν προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και επιπλέον δεν υπάρχει καμία προοπτική για την διαχείριση των δασών. Επιπροσθέτως, η μελέτη δεν ασχολείται με χώρους στάθμευσης ιδιωτικούς ή δημοτικούς, ωστόσο δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την ορθή διαχείριση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης καθώς, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, δεν προωθείται στο ελάχιστο η αναψυχή και ασφάλεια του δημότη.

Εκτός από τα παραπάνω, προβλέπεται η πολεοδόμηση-ανοικοδόμηση έκτασης 19 στρεμμάτων από το Δάσος ΚΑΣΔΑΓΛΗ, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης του Δήμου κατά της απόφασης του Δασάρχη και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των Δασικών χαρτών. Με αυτό τον τρόπο τεμαχίζεται το δάσος και παραδίδεται στην ανοικοδόμηση.

Ούτε λόγος για την εικόνα του δήμου μας ο οποίος αποτελεί καθημερινή δίοδο εκατοντάδων οχημάτων. Καμία ανάπλαση δεν προβλέπεται για τις λεωφόρους με σκοπό πρώτιστος την διευκόλυνση των χρηστών και φυσικά την αλλαγή της εικόνας του δήμου μας με σκοπό την προώθησή του.

Τέλος, δεν προβλέπεται καμία απολύτως ρύθμιση για το EΘIΑΓΕ, ούτε για την επικείμενη δημιουργία του Εμπορικού κέντρου – Mall, ενώ Ακίνητο ELCO Bαγιωνής καθίσταται οικοδομήσιμο Γενικής Κατοικίας.

 

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα και προβληματισμοί θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις διαφορετικά είναι αδύνατη η υλοποίηση της εν λόγω αλλαγής του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης.  DHMOSMPROSTA111111111111111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων