Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,28/06/2020

 .......

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλους της ΟΓΕ) .......

Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι πολυτέλεια αλλά είναι βασική ανάγκη για την λαική οικογένεια . Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την  σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού που του δίνει τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του. Στους  βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία το παιδί μπορεί  πιο ολοκληρωμένα να μάθει όσα είναι αναγκαία για την ανάπτυξή του : Να σκέπτεται, να παρατηρεί το περιβάλλον, να συμβιώνει αρμονικά, να λειτουργεί ομαδικά, να πειθαρχεί, να διεκδικεί, να κάνει φίλους.

     Γι αυτό η  Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις από   αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο για  τα παιδιά μας!  Απαραίτητη για την σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση του παιδιού , και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Απαιτεί σύγχρονη οργάνωση , ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον πλήρως εξοπλισμένο σε υλικοτεχνική υποδομή , πλήρως στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονο σύμφωνα με την ηλικία των  παιδιών έτσι ώστε να βοηθήσει το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά , πνευματικά και κοινωνικά.

      Και οι δύο όμως κυβερνήσεις, χθεσινή και σημερινή, μετατρέπουν το δικαίωμα των παιδιών μας σε εμπόρευμα και ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης.  Υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που σημαίνει ότι η προσχολική αγωγή μετατρέπεται σε “parking” παιδιών προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι  να εκμεταλλευτούν περισσότερο και πιο ευέλικτα την εργασία της μητέρας..

     Αντί να παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, η αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας γίνεται πολυτέλεια στην οποία φυσικά πρόσβαση θα έχουν όσοι μπορούν να αντέξουν το κόστος.  Αντί να είναι υποχρέωση του κράτους αποτελεί ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.  

    Η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής για τα νήπια και τα προνήπια, από την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν καλύπτει όλα τα παιδιά, παραμένοντας τα προβλήματα στους  μεγαλύτερους δήμους της χώρας όπως  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ). Προχωράει χωρίς να δοθεί ούτε ένα ευρώ από  τον κρατικό προϋπολογισμό για να εξασφαλιστούν αίθουσες, κτίρια και το αναγκαίο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να εξασφαλιστούν δηλαδή οι απαραίτητες προϋποθέσεις  για την αγωγή των παιδιών μας.

 

     Και φυσικά και ο Δήμος Μεταμόρφωσης ακριβώς πιστά στις εντολές της κυβερνητικής πολιτικής  ψήφισε υπέρ για την παρομονή των τροφίων στους παιδικούς σταθμούς μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ,και ενόψει της πανδημίας χωρίς να ζητήσει άμεση κρατική χρηματοδότηση για  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού Εκπαιδευτικών και καθαριστιών στα σχολεία .

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (Μέλος της ΟΓΕ)

 

Απαιτούμε:

-- Να εξασφαλίζεται από το κράτος  για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

-- Άμεσα την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγίου και την διεκδίκηση και άλλων σχολικών μονάδων στο Δήμο Μεταμόρφωσης

– Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτήρια, αίθουσες και προσωπικό.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού.

 – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο.

 

– Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.

– Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό, με ποιότητα και επάρκεια.

– Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους (π.χ. υπουργείο Παιδείας). Το περιεχόμενο του παιδαγωγικό έργου δεν μπορεί να είναι στη δικαιοδοσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής, διαφοροποιημένο και αποσπασματικό. Να   συνδέεται το παιδαγωγικό έργο των παιδικών σταθμών με αυτό των νηπιαγωγείων.

 

 

Καλούμε όλους τους Σύλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Μεταμόρφωσης, την Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης, τους Γονείς  να πάρουν θέση  για τα ζητήματα αυτά και να συμπορευθούν μαζί μας γαι την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.ogemeta1231111111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων