Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Εκστρατεία των Πράσινων κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,27/06/2020

 .......

Το δεκαήμερο 3 - 13 Ιουλίου 2020 - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος ........

Οι Πράσινοι ξεκινούν στις 3 Ιουλίου εκστρατεία στην Ήπειρο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, σε μια περιοχή που έχει κρατήσει αλώβητο μεγάλο μέρος του φυσικού της περιβάλλοντος και με πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά.

«Θέλουμε να επηρεάσουμε τη ζωή και να αλλάξουμε τις πολιτικές», δηλώνει ο συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων Ευάγγελος Αστυρακάκης-Ασλάνης. «Η εκστρατεία κατά των εξορύξεων είναι ένα πρώτο δείγμα της πολιτικής μας αντίληψης και της ενεργού σχέσης μας με την κοινωνία. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, παρά τις φιλοπεριβαλλοντικές δηλώσεις, στηρίζουν το αδιέξοδο των εξορύξεων υδρογονανθράκων και των εντάσεων. Θέλουμε να βάλουμε φρένο στο κλιματικό χάος, την καταστροφή του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, την υποβάθμιση της τοπικής οικονομίας, των προϊόντων και των δραστηριοτήτων, της υγείας των κατοίκων και της φύσης αλλά και της δημοκρατίας, ενάντια στην υπονόμευση του μέλλοντος, στην κερδοσκοπική βουλιμία, στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων και τις αυθαιρεσίες των εταιρειών».


Η καμπάνια θα διαρκέσει από 3 ως 13 Ιουλίου και θα εστιάσει στα κρίσιμα σημεία των εξορύξεων και των αγωγών, των πειραματικών γεωτρήσεων κ.ά., θα γίνουν συναντήσεις και διάλογος με τις πρωτοβουλίες πολιτών, τους Δημάρχους και τους φορείς σε Ιωάννινα, Βωβούσα, Ηγουμενίτσα, Ζαγόρι, Καλπάκι, Καλαμά, Αχέροντα, Σαγιάδα, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα, Νικόπολη, Λευκάδα, Άρτα, Τζουμέρκα κ.α. επισκέψεις σε προστατευόμενες περιοχές, ορεινά λιβάδια, πολιτιστικά μνημεία, μουσεία, γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα κ.α.

Δηλώσεις συμμετοχής και στήριξη της καμπάνιας στο prasinoi2019@gmail.com και στο 6983843925.  mailekstexor.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων