Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Δήλωση της Δήμαρχου Ν.Ιωνίας και επικεφαλής της Δύναμης Προοπτικής,Δ.Θωμαΐδου
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,16/01/2020

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου .......

Με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτέλεσαν αφορμή για την κοινοποίηση σχετικής επιστολής της κας Χριστίνας Παπαηλιοπούλου που διανεμήθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχω να δηλώσω τα εξής:

«Καταρχάς την κα. Παπαηλιοπούλου την γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια και την εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο αλλά και ως μαχόμενη γυναίκα που τόσα έχει προσφέρει στη δημοτική μας παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», αλλά και της προσφοράς της σήμερα μέσω του θεσμικού της ρόλου ως αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ.

Θέλω να εξάρω το θάρρος και την ακεραιότητά της, να μην κρύψει τα λόγια της και να εκφράσει αυτό που επανειλημμένα γίνεται μέσα και έξω από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, δεχόμενη προσωπικές και αήθεις επιθέσεις από ανθρώπους που η στάση τους αν μη τι άλλο δεν τιμούν ούτε το χώρο του Δ.Σ., αλλά ούτε δείχνουν σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο , τη γυναίκα, το θεσμό και την ιδιωτική μας ζωή!

Με μικρόψυχες και αγοραίες στάσεις και συμπεριφορές η δημοκρατία κύριοι, δεν προχωρά. Ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί και προς το πρόσωπό μου, αναίτια ή με ασήμαντες αφορμές αφού πολλοί εξ υμών, αντιλαμβάνονται ότι στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να συζητούνται τα «πάντα» ανεξάρτητα αν αφορούν τον δημότη και το δημόσιο βίο γενικότερα ή όχι.

Ακολούθως να εκφράζονται με «γηπεδικούς» όρους και βρισιές ανεξάρτητα αν απέναντι τους βρίσκονται γυναίκες τις οποίες θεσμικά η Ιωνιώτικη Κοινωνία επέλεξε να προσφέρουν από ένα διαφορετικό μετερίζι ή όχι. Το πώς οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται ως πνευματικοί ταγοί, δημοσιογραφικοί λειτουργοί και θεματοφύλακες της δημοκρατικής λειτουργίας του αυτοδιοικητικού θεσμού είναι πράγματι απορίας άξιον!!!

Με τη δήλωσή μου αυτή, εκφράζω κατηγορηματικά τη συμπαράστασή μου στην κα. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου τόσο για την ουσία του θέματος όσο και για την πράξη της, να κοινοποιήσει δηλαδή την επιστολή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαιώνοντας όλους σας ότι ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν μέσα ή έξω από το στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Όλοι μας πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν σήμερα είμαι εγώ Δήμαρχος και η Δημοτική μου Ομάδα. Η καλλιέργεια μιας πολιτικής κουλτούρας αξιών και ενός πολιτικού πολιτισμού απαιτεί σοβαρότητα από όλους και θα περίμενα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να είχαν δημόσια καταδικάσει την απαράδεκτη και χυδαία συμπεριφορά προς το πρόσωπό της και το πρόσωπό μου!!

Εμείς ως δημοτική αρχή δεν πρόκειται να ανεχτούμε αήθεις και χυδαίες συμπεριφορές από κανέναν και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών με σεβασμό της ιδιωτικότητας και της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου».


Δέσποινα Θωμαΐδου

Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»dproop.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων