Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Η ιστορική απόφαση της αντιπολίτευσης για την πλατεία Πέρρου,η απαράδεκτη παρέμβαση των δυο τέως και οι ύβρεις τους
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,14/01/2020

 .......

Ανακοίνωση - απάντηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου,επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης - Πεύκης ......

Από το γραφείο τύπου της “Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση του Επικεφαλής της παράταξης,Γιάννη Θεοδωρακόπουλου,στις ύβρεις,όπως ο ίδιος τις ονομάζει,των δυο τέως Δημάρχων για το θέμα της πλατείας Πέρρου:

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Πεύκης διάβασαν πριν από λίγες ημέρες την παρέμβαση των δυο τέως δημάρχων που στρέφεται κατά της ιστορικής απόφασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να φέρουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση για τη κατασκευή, επιτέλους, της κεντρικής πλατείας της Πεύκης. Της πλατείας που είχε δημοπρατηθεί και μπει στο δρόμο της υλοποίησης επί δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου το 2010.

Ενός μεγάλου έργου που μαζί με την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης (σε όλο το μήκος των 1.150 μέτρων), που επίσης είχε δημοπρατηθεί τότε, θα άλλαζαν την εικόνα της πόλης, θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα καθιστούσαν την Πεύκη πόλη με τις μακρύτερες διαδρομές περιπάτου και βεβαίως με μεγαλύτερη εμπορική αξία. Δεν θα σταθούμε όμως στον λυσσαλέο αγώνα που έκανε το δίδυμο Καμάρα – Φωκιανού να μην γίνει αυτό το έργο, έχουμε χρόνο μα πούμε στο προσεχές μέλλον πολλά.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες κι έχουμε ευθύνη να τους ενημερώσουμε είναι σχετικά με τους ισχυρισμούς που διατυπώνουν και εναντίον της απόφασης του Δ.Σ. και προσωπικά, με τη γνωστή εμπάθεια τους, εναντίον του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

ΠΡΩΤΟΝ ακολουθώντας γκεμπελίστικες μεθόδους γράφουν με προφανή σκοπό να μειώσουν το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και προσωπικά και ως δημόσιο πρόσωπο ότι «η αύξηση της τιμής της απαλλοτρίωσης της πλατείας από τα 600 ευρώ/τ.μ. του Πρωτοδικείου στα 850 ευρώ/τ.μ στο Εφετείο σε προσφυγή των ιδιοκτητών «επιτεύχτηκε» με χαλαρή ως συνήθως υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου από την τότε διοίκηση Θεοδωρακόπουλου. Γεγονός που επέβαλε πρόσθετη υποχρέωση του δήμου και των περιοίκων για καταβολή ακόμα 894.653 ευρώ που καλύφτηκαν από νέο δάνειο».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τις απαράδεκτες μεθόδους και των δυο. Από το αντίγραφο της απόφασης του Εφετείου που επισυνάπτεται αποδεικνύεται ότι το δικαστήριο συνεδρίασε στις 28 Νοεμβρίου και ο δήμος Πεύκης είχε τότε νόμιμα εκπροσωπηθεί όπως και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ποιος ήταν δήμαρχος, που λένε ότι λειτούργησε …ως συνήθως χαλαρά κλπ, στις 28 Νοεμβρίου 2006; Μα ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ, ο οποίος αποχώρησε λόγω της ήττας του στις εκλογές στις 31 Δεκεμβρίου 2006. Αυτός λοιπόν έβαλε δικηγόρο, αυτός καθόρισε τα πάντα. Ας πάει λοιπόν σε έναν καθρέπτη μαζί με τον συνυπογράφοντα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ αυτά τα περί δήθεν «καραμπινάτης παράβασης καθήκοντος του κ. Θεοδωρακόπουλου που δεν προχώρησε στην έκδοση βεβαιωτικού καταλόγου» είναι για γέλια. Ρωτήστε τη νομική σύμβουλο του δήμου που ήταν και τότε… Αλήθεια αφού έχετε άλλη άποψη γιατί δεν στείλατε κατηγορούμενο το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο; Μήπως αυτή είναι η καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος; Πάντως προλαβαίνετε και τώρα. Δοκιμάστε… Επίσης αφού το 2010 όπως ισχυρίζεστε ήταν παράνομος ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τότε τι ήταν η διοίκηση Φωκιανού που καθυστέρησε άλλα τρία χρόνια (τέλη 2013) να στείλει τους καταλόγους; Αυτή φαίνεται επιτρεπόταν να καθυστερήσει…Δυο φορές γέλια. Και τελικά η διοίκηση Φωκιανού ήταν κατά των πολιτών και ήθελε να σταλούν αμέσως οι βεβαιωτικοί κατάλογοι ή υπέρ; Αποφασίστε…

ΤΡΙΤΟΝ προκαλεί εντύπωση που δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα των παρατάξεων για να αποφασίζουν χωρίς «πατερούληδες». Και εμμέσως πλην σαφώς στρέφονται κατά της απλής αναλογικής που έδωσε αυτό το δικαίωμα στις παρατάξεις. Δεν γνωρίζουν ότι οι τέσσερις παρατάξεις έχουν πάρει στις εκλογές το 53% των ψήφων έναντι 42% του δημάρχου; Τι προσπαθούν οι δυο τους να πετύχουν;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ η πρόταση για την έκτακτη συζήτηση του θέματος προήλθε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στήριξαν θερμά όχι μόνο η δική μας παράταξη η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και οι άλλες. Και η απόφαση αυτή δεν αποκλείει στο μέλλον οποιαδήποτε αλλαγή. Όμως λέει καθαρά ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Πεύκη έχει ανάγκη την κεντρική της πλατεία. Και η πρόταση μας (απόφαση) μιλάει για αγώνα να απαλλαγούν οι περίοικοι από την εισφορά. Κι αυτά τα περί κινδύνου να πληρώσουν αν δεν κατασκευαστεί τελικά το υπόγειο πάρκινγκ είναι για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν καθόριζε αποφασιστικά την υπόθεση το υπόγειο γιατί δεν το κατασκεύασαν αυτά τα ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ που συνδιοικούν το δήμο αρμονικά (Φωκιανός 2011-2014 , Μαυρίδης 2014-2020). Αυτά τα εννέα χρόνια δεν τους ενδιέφεραν οι περίοικοι; Γιατί είχαν και τα 3.750.000 που είχε διαθέσει η Περιφέρεια επί Θεοδωρακόπουλου. Πού πήγαν αλήθεια αυτά τα χρήματα;

ΠΕΜΠΤΟΝ η δικαιολογία τους περί ανάγκης δημιουργίας υπόγειου πάρκινγκ είναι τουλάχιστον αστεία. Ο σχεδιασμός που έχουν κάνει είναι περίπου για 140 θέσεις. Μα τόσες είναι οι γύρω θέσεις που θα καταργηθούν. Και ο προϋπολογισμός του θα περάσει τα 4.000.000 ευρώ. Μα, ισχυρίζονται, ότι θα υπάρχει πρόβλημα όταν έλθει το ΜΕΤΡΟ. Ποιόν κοροϊδεύουν όμως; Δεν γνωρίζουν ότι το ΜΕΤΡΟ στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στο δήμο μας μετά από 15-20 χρόνια; Κι αν προσθέσετε άλλα περίπου 10 χρόνια που πέρασαν από τη δημαρχία Θεοδωρακόπουλου πάμε σε 25-30 χρόνια εξ αιτίας αυτών των δύο.

Και έχουν ευθύνες γι αυτό ο τέως δήμαρχος (Φωκιανός) και ο νυν (Μαυρίδης) που δεν έκαναν τίποτα για την γραμμή 4, η οποία έχει αλλάξει χρονοδιαγράμματα και χαράξεις.

ΕΚΤΟΝ αν το ενδιαφέρον τους ήταν ειλικρινές τότε γιατί δεν …κόπτονται για υπόγειο πάρκινγκ και στην πλατεία Λυκόβρυσης αφού το ΜΕΤΡΟ θα συνεχίσει κι εκεί. Αλλά τι να πούνε όταν ο Δ. Φωκιανός δεν φρόντισε να δημιουργήσει πάρκινγκ ούτε στον πολυχώρο Ο.Τ 9, όπου προέβλεψε 28 θέσεις που δεν φθάνουν ούτε για το προσωπικό του δήμου. Κι όπως λέγεται η έλλειψη πάρκινγκ έχει ρίξει πολύ χαμηλά την τιμή του αναψυκτηρίου, για το οποίο εδώ και 18 μήνες δεν βρίσκεται ενοικιαστής.

 

Όμως θα επανέλθουμε. Και όχι μόνο στα ΜΜΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρκετά με τις γκεμπελίστικες μεθόδους και τις αθλιότητες.plateia perrou.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων