Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΓΑΡΑ - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ | Επαναφορά της 24ωρης εφημερίας στο Κ.Υ.Μεγάρων
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,11/01/2020

 ......

Είχε διακοπεί τον Ιούνιο του 2019 λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,αλλά και προβλημάτων ασφάλειας των εργαζομένων - Δηλώσεις Κικίλια και Σταμούλη .......

Με επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020,ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας γνωστοποίησε την επαναλειτουργία του τοπικού Κέντρου Υγείας με 24ωρη εφημερία,η οποία είχε διακοπεί αιφνιδίως τον Ιούνιο του 2019 και είχε αφήσει μια μεγάλη περιοχή με περισσότερους από 80.000 μόνιμους κατοίκους χωρίς ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τον Υπουργό συνόδευε ο Υφυπουργός Υγείας κ.Κοντοζαμάνης,καθώς και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ.Χρ. Ροϊλός, ο Υποδιοικητής κ.Περ. Αλεβίζος και οι βουλευτές Δυτ. Αττικής της ΝΔ κ.κ.Θαν. Μπούρας, Γ. Κώτσηρας και Ευαγ. Λιάκος,ενώ τον περίμεναν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ.Γρ. Σταμούλη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Αττικής,Ταξίαρχος Εμμ. Δασκαλάκη.Τόσο ο υπουργός, όσο και ο κ. Κοντοζαμάνης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κ.Υ.Μεγάρων, οι οποίοι εστίασαν την κουβέντα τους στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αυτό της ασφάλειας που ήταν και ένας από τους λόγους αναστολής των εφημεριών του και ζήτησαν λύση στο συγκεκριμένο θέμα.


Στη συνέχεια ο Β. Κικίλιας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

“Τα Μέγαρα είναι μια περιοχή με πολύ κόσμο τον οποίο θέλουμε να στηρίξουμε γι’ αυτό και ουσιαστικά επαναλειτουργούμε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Όμως ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως και μάλιστα να καλύπτει τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του προσωπικού. Γι’ αυτό και υπάρχει μια στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασκούν το λειτούργημά τους θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε προκειμένου να μπορεί και σε διάρκεια λειτουργεί του συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ώστε μετέπειτα να στηριχτεί περαιτέρω και να αναπτυχθεί και σε άλλες δομές για να παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες”.


Γρ. Σταμούλης:“Η επαναλειτουργία του Κ. Υ. θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες”

Σε δηλώσεις του στους παρεβρισκόμενους εκπροσώπους του τύπου,ο Δήμαρχος Μεγαρέων,Γρ.Σταμούλης,είπε τα παρακάτω:

“Σε μια περιοχή με τεράστια έκταση, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας μέσω του Κέντρου Υγείας κρίνεται ως λίαν απαραίτητη. Το ότι από τον Ιούνιο το Κέντρο Υγείας Μεγάρων έπαψε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και λειτουργούσε μόνο 5 ημέρες την εβδομάδα, είχε θορυβήσει όλους τους πολίτες κάνοντας τους να αισθάνονται ανασφάλεια, καθώς τα περιστατικά υγείας δεν μπαίνουν σε προγραμματισμό. Σήμερα που επανέρχεται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας το οποίο θα εφημερεύει μόνο όταν δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, αισθανόμαστε ικανοποίηση. Η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια. Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ τους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλλαν ώστε να γίνει πραγματικότητα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πώς θα διασφαλιστεί στους πολίτες ότι το Κ.Υ.Μεγάρων δεν θα κλείσει ξανά, ο κ. Σταμούλης υποστήριξε: “Αυτό είναι ένα ζήτημα που ήδη μας απασχολεί. Γι’ αυτό για δεύτερη φορά κάνω έκκληση στους γιατρούς γενικής ιατρικής και παθολόγους να προστρέξουν να υποβάλλουν αιτήσεις γιατί έχουν προκηρυχθεί θέσεις, γιατί είναι αλήθεια ότι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό δεν μπορεί να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων. Επομένως κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό. Για ένα άλλο θέμα πολύ σοβαρό που άπτεται της καλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, το θέμα της ασφάλειας, ευελπιστώ ότι ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής θα το επιλύσουμε, ώστε το προσωπικό που εργάζεται να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του με ασφάλεια και χωρίς το φόβο πως μπορεί κάτι να συμβεί”.

 

Όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις τόσο του Υπουργού όσο και του Δημάρχου Μεγαρέων,είναι ακόμη ορατή ηπιθανότητα μετά από διάστημα κάποιων μηνών (όπως κατέστη γνωστό,έχει προσληφθεί ένας μόνο γενικός γιατρός με ολιγόμηνη σύμβαση,ενώ οι κενές οργανικές θέσεις του Κ.Υ. είναι το λιγότερο 9) το Κ.Υ.Μεγάρων να βρεθεί σε θέση να μην μπορεί να καλύψει με το προσωπικό του τις ανάγκες των εφημεριών και να ξανακλείσει αν δεν βρει ανταπόκριση ο διαγωνισμός πλήρωσης των κενών θέσεων γιατρών,γεγονός που προκαλεί εύλογες ανησυχίες στον κόσμο παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των υπευθύνων.

 

Ας ελπίσουμε αυτό να μη συμβεί.KIKILIAS-01.jpg
KIKILIAS-03-300x200.jpg
STAMOULIS-DHLOSEIS-300x225.jpegNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων