Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Νέα Φιλαδέλφεια: Παιδί με αναπηρία, αντιμετώπιση.
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,30/10/2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Σεμινάριο για τους νηπιαγωγούς της Νέας Φιλαδέλφειας διοργάνωσε ο δήμος την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, με θέμα την αντιμετώπιση των παιδιών με αναπηρίες διαφόρων ειδών, όπως νοητική και ψυχολογική.Ο κ. Μανώλης Φουλεδάκης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας προλόγισε το σεμινάριο, τονίζοντας την προσοχή που δίνει ο δήμος στα παιδιά και στη νεολαία, καθώς και την πεποίθηση οτι οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν διαφορετική αντίληψη απο εμάς, ώστε να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον, φιλικότερο για τα άτομα με αναπηρίες.
Με τη σειρά του ο δήμαρχος κ. Σταύρος Κόντος εστίασε στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στη περιοχή, υπενθυμίζοντας μια χαρακτηριστική περίπτωση κατοίκων της πόλης με προβλήματα ακοής, που αντιμετώπισαν μη πρέπουσα συμπεριφορά, και εξ' αιτίας αυτής ανέπτυξαν τάσεις απομόνωσης, τονίζοντας την προσπάθεια του δήμου και των υπηρεσιών του να στηρίξουν όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη βοήθειας.Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Λίλα Πατρόκλου συγγραφέας παιδικών βιβλίων (Η Χρυσούλα, Τα άταχτα πλοκάμια, εκδόσεις Κάστωρ), ενώ αρθρογραφεί και στο περιοδικό του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, η κα. Πατρόκλου μίλησε στους νηπιαγωγούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο σχετικά με την ιδέα της αναπηρίας με στόχο την εξοικείωση τους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και σωστά οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσουν στη ζωή τους ως νηπιαγωγοί, που μπορεί να είναι κάποια κινητική αναπηρία αλλά και ένα ψυχολογικό πρόβλημα.
Το σεμινάριο παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών όχι μόνο απο τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και απο άλλες όμορες περιοχές, που αποχώρησαν με ένα επιπλέον όπλο για τη δουλιά τους, τη διάπλαση των παιδιών μας.
 DSC01993.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων